7.3 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
HomeRegionaalMiljoeneninjectie voor A7 en A8: snelwegen krijgen extra rijstroken

Miljoeneninjectie voor A7 en A8: snelwegen krijgen extra rijstroken

Regionaal – De overheid investeert de komende jaren miljoenen euro’s in de infrastructuur rondom Amsterdam, Zaandam en Hoorn. Zo komen er extra rijstroken op de A7 en A8, maatregelen voor het lokale wegennet, fietsen en het openbaar vervoer.

Het miljoenenbedrag staat in plannen dat ministers Cora van Nieuwenhuizen en Stientje van Veldhoven na gesprekken met onder meer gemeentes en provincies publiceren. “We richten ons op de grote knelpunten en op een goede bereikbaarheid in alle regio’s”, zegt Van Nieuwenhuizen. In totaal wordt  539 miljoen euro uitgetrokken voor extra rijstroken op de A7 en A8, maatregelen voor het lokale wegennet, de fiets en het openbaar vervoer.

In de zomer werd al bekend dat de A7 op meerdere plekken in onze provincie wordt verbreed om de bereikbaarheid tussen Hoorn en Amsterdam te verbeteren. Ook werd toen al duidelijk dat het fietsnetwerk en het ov tussen de twee steden wordt verbeterd.

Rijk en regio investeren in betere bereikbaarheid en duizenden nieuwe woningen

De ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Van Veldhoven (Milieu en Wonen) komen met de regio’s in Nederland met nieuwe acties om de bereikbaarheid op verschillende plekken in Nederland te verbeteren. Dat gebeurt in samenhang met de geplande woningbouw.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8 °
6.1 °
72 %
4.5kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
10 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.