13.7 C
Purmerend
vrijdag 15 maart 2024
HomeBeemsterBoeren in actie op op- en afritten A7: "Nog steeds grote zorgen"

Boeren in actie op op- en afritten A7: “Nog steeds grote zorgen”

Zuidoostbeemster – Op de op- en afritten van meerdere snelwegen wordt vanmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur gedemonstreerd door boeren met trekkers. Het verkeer ondervindt geen hinder van de protesten, omdat de tractoren langs de kant van de weg staan. 

Ter hoogte van Zuidoostbeemster verzamelden de boeren op de A7. Met de acties willen de boeren laten blijken dat ze – ondanks Haagse maatregelen om de stikstof-impasse te doorbreken – nog altijd vrezen dat zij de zwaarste last moeten dragen. “Minister Schouten heeft maandag een gesprek met het landbouwcollectief”, aldus Farmers Defense Force. “Met deze acties willen we waarschuwen dat we nog wakker zijn, want er zijn nog steeds grote zorgen.”

Ook ter hoogte van de afslag van Wijdewormer staan een handvol boeren op het viaduct boven de snelweg. “Ze maken daar in Den Haag de boeren kapot. Waarvoor? Voor wat bijzondere plantjes? Ze zijn knettergek daar.”

De afgelopen maanden kwamen boeren al meerdere keren in actie: zo stonden ze onder meer op het Malieveld in Den Haag, bij het provinciehuis in Haarlem en bij het RIVM in Bilthoven.

Foto’s: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,826FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
14.5 °
12.8 °
83 %
9.8kmh
100 %
vr
14 °
za
9 °
zo
10 °
ma
13 °
di
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.