Beemster

Boeren in actie op op- en afritten A7: “Nog steeds grote zorgen”

Zuidoostbeemster – Op de op- en afritten van meerdere snelwegen wordt vanmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur gedemonstreerd door boeren met trekkers. Het verkeer ondervindt geen hinder van de protesten, omdat de tractoren langs de kant van de weg staan. 

Ter hoogte van Zuidoostbeemster verzamelden de boeren op de A7. Met de acties willen de boeren laten blijken dat ze – ondanks Haagse maatregelen om de stikstof-impasse te doorbreken – nog altijd vrezen dat zij de zwaarste last moeten dragen. “Minister Schouten heeft maandag een gesprek met het landbouwcollectief”, aldus Farmers Defense Force. “Met deze acties willen we waarschuwen dat we nog wakker zijn, want er zijn nog steeds grote zorgen.”

Ook ter hoogte van de afslag van Wijdewormer staan een handvol boeren op het viaduct boven de snelweg. “Ze maken daar in Den Haag de boeren kapot. Waarvoor? Voor wat bijzondere plantjes? Ze zijn knettergek daar.”

De afgelopen maanden kwamen boeren al meerdere keren in actie: zo stonden ze onder meer op het Malieveld in Den Haag, bij het provinciehuis in Haarlem en bij het RIVM in Bilthoven.

Foto’s: Regio Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.