Boeren in actie op op- en afritten A7: “Nog steeds grote zorgen”

Zuidoostbeemster – Op de op- en afritten van meerdere snelwegen wordt vanmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur gedemonstreerd door boeren met trekkers. Het verkeer ondervindt geen hinder van de protesten, omdat de tractoren langs de kant van de weg staan. 

Ter hoogte van Zuidoostbeemster verzamelden de boeren op de A7. Met de acties willen de boeren laten blijken dat ze – ondanks Haagse maatregelen om de stikstof-impasse te doorbreken – nog altijd vrezen dat zij de zwaarste last moeten dragen. “Minister Schouten heeft maandag een gesprek met het landbouwcollectief”, aldus Farmers Defense Force. “Met deze acties willen we waarschuwen dat we nog wakker zijn, want er zijn nog steeds grote zorgen.”

Ook ter hoogte van de afslag van Wijdewormer staan een handvol boeren op het viaduct boven de snelweg. “Ze maken daar in Den Haag de boeren kapot. Waarvoor? Voor wat bijzondere plantjes? Ze zijn knettergek daar.”

De afgelopen maanden kwamen boeren al meerdere keren in actie: zo stonden ze onder meer op het Malieveld in Den Haag, bij het provinciehuis in Haarlem en bij het RIVM in Bilthoven.

Foto’s: Regio Purmerend

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*