Purmerend

Is uw straat al een vuurwerkblije zone?

Purmerend – Inmiddels hebben al 8 straten in Purmerend zich aangemeld op de website van de vuurwerkfederatie voor een vuurwerkblije zone. Doel van de actie van de vuurwerkfederatie is om samen met de buurt een mooi vuurwerk te organiseren. Volgens de vuurwerkfederatie is het tijd om samen weer normaal te doen.

En wat is er mooier om samen met uw buren op een georganiseerde manier vuurwerk at te steken? Gezellig bij elkaar komen en proosten op het nieuwe jaar. Aanmelden van uw straat kan op vuurwerkfederatie.nl

Tekst gaat verder onder foto

Vuurwerkverbod

De roep om een algeheel vuurwerkverbod groeit, dit is volgens de vuurwerkfederatie niet terecht. “Het wordt tijd dat Nederland inziet dat consumentenvuurwerk niet gelijk is aan professioneel vuurwerk. Vuurwerkliefhebbers veroorzaken geen vuurwerkoverlast en vandalisme.”, zo staat te lezen in een statement van de vuurwerkfederatie.

  • Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18:00 uur ’s avonds tot 1 januari 02:00 uur ’s nachts. U mag alleen goedgekeurd consumentenvuurwerk afsteken.
  • Let op mens en dier. Wacht even met afsteken als er voorbijgangers zijn en wens ze alvast een goed jaar. Wacht daarnaast ook met het afsteken tot de toegestane tijden, zo blijft het voor iedereen leuk.
  • Zorg ervoor dat je van te voren goed weet hoe je om dient te gaan met het vuurwerk wat je besteld hebt. Kijk voor tips op www.vuurwerkveilig.com

“Wij vinden dat er strenger moeten worden gehandhaafd om zo overlast te beperken. Daarbij is in onze ogen de handhaving de afgelopen jaren ernstig te kort geschoten.”

De Vuurwerkfederatie

Vanwege de aanhoudende negativiteit omtrent vuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en facebookpagina’s een samenwerking aangegaan om namens de vuurwerkliefhebber een tegengeluid te laten horen. Wij zijn het zat dat vuurwerk ieder jaar negatiever in het nieuws komt. De roep om een algeheel vuurwerkverbod groeit, dit is niet terecht.

Relevant artikel:

Handhaving Purmerend gaat sneller reageren op meldingen vuurwerkoverlast

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.