Leerlingen Weidevogels spelen wekelijks met bewoners Odion (video)

Purmerend – De leerlingen van groep 8 van basisschool Weidevogels gaan één keer in de week op bezoek bij een zorginstelling van Odion. Daar brengen zij quality-time door met mensen met een beperking

Het project is een initiatief van meester Theun. In een interview aan het Jeugdjournaal vertelt de bevlogen leraar zijn achterliggende motivatie. Hij wil de kinderen leren dat niet iedereen kan opgroeien op de manier waarop zijn leerlingen dat doen. Verder legt hij uit dat leerlingen, door het contact dat zij op deze manier opbouwen, ook in het dagelijks leven op een andere manier naar mensen met een beperking kijken.

Het project krijgt veel lof van deskundigen. “Er zijn in Nederland wel plekken waar dit gebeurt, maar met dit enthousiasme en de hoeveelheid van de ontmoetingen die plaatsvinden, dat zijn we niet veel tegen gekomen. Het zou ontzettend mooi zijn als dat veel vaker zou gebeuren.”

Ook de leerlingen zijn enthousiast. De eerste keer vonden ze het spannend. Inmiddels kennen de kinderen alle inwoners en gaan ze met veel plezier wekelijks bij Odion langs. Een aantal geeft aan dat ze dat ook volgend jaar zullen blijven doen.

 

Kopfoto: still uit Jeugdjournaal

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*