* Bijzonder

Leerlingen Weidevogels spelen wekelijks met bewoners Odion

Purmerend – De leerlingen van groep 8 van basisschool Weidevogels gaan één keer in de week op bezoek bij een zorginstelling van Odion. Daar brengen zij quality-time door met mensen met een beperking

Het project is een initiatief van meester Theun. In een interview aan het Jeugdjournaal vertelt de bevlogen leraar zijn achterliggende motivatie. Hij wil de kinderen leren dat niet iedereen kan opgroeien op de manier waarop zijn leerlingen dat doen. Verder legt hij uit dat leerlingen, door het contact dat zij op deze manier opbouwen, ook in het dagelijks leven op een andere manier naar mensen met een beperking kijken.

Het project krijgt veel lof van deskundigen. “Er zijn in Nederland wel plekken waar dit gebeurt, maar met dit enthousiasme en de hoeveelheid van de ontmoetingen die plaatsvinden, dat zijn we niet veel tegen gekomen. Het zou ontzettend mooi zijn als dat veel vaker zou gebeuren.”

Ook de leerlingen zijn enthousiast. De eerste keer vonden ze het spannend. Inmiddels kennen de kinderen alle inwoners en gaan ze met veel plezier wekelijks bij Odion langs. Een aantal geeft aan dat ze dat ook volgend jaar zullen blijven doen.

 

Bekijk in dit artikel de video van het Jeugdjournaal:

Kinderen helpen mensen met een handicap

Kinderen uit groep 8 van basisschool Weidevogels uit Purmerend gaan een keer per week langs bij mensen met een beperking. Ze spelen samen of doen leuke spelletjes. Deskundigen zijn er blij mee, want zij zeggen dat kinderen veel van elkaar kunnen leren. Ook kunnen ze zien hoe het is om anders geboren te worden.

Kopfoto: still uit Jeugdjournaal

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.