6.7 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerend75.000 euro verduisterd bij schietsportvereniging Purmerend: twee verdachten aangehouden

75.000 euro verduisterd bij schietsportvereniging Purmerend: twee verdachten aangehouden

Purmerend – Bij schietsportvereniging Purmerend is tussen 2017 en 2018 voor 75.000 euro aan verenigingsgeld verduisterd. De politie heeft maandag twee verdachten aangehouden en een woning in Wijdenes – West Friesland- doorzocht.

De 56-jarige Jan K. wordt ervan verdacht dat hij als oud-voorzitter in die periode goederen heeft aangeschaft op kosten van de vereniging. Zijn 48-jarige vrouw is aangehouden als medeverdachte.

De politie heeft ook de woning van de verdachten doorzocht, hier was een rechter-commissaris bij aanwezig. Tijdens de huiszoeking is er beslag gelegd op een luxe personenauto, drie horloges en een geldbedrag van 2.000 euro.

In 2018 berichtten wij dat er sprake was van een gat van 28.000 euro, maar dat het daadwerkelijke geleden schadebedrag nog gewijzigd zou kunnen worden.

In een brief – in bezit van RegioPurmerend – die het interim-bestuur op 21 februari 2018 aan de oud-voorzitter heeft gestuurd, staat dat deze mondeling ten overstaan van het toenmalig bestuur heeft bevestigd dat er €25.000 onrechtmatig overgemaakt is voor persoonlijke uitgaven en dat hij €3.000 uit de kas in bewaring heeft. “Door uw onrechtmatige daad hebben wij schade geleden. Wij vinden dat deze schade aan u kan worden toegerekend. “

“Op dit moment zijn wij nog niet in staat om volledig te kunnen bepalen waaruit onze schade bestaat. De van u ontvangen administratie is niet volledig. Naast de door u toegegeven geldbedragen zal uit onderzoek moeten blijken of het door u genoemde bedrag daadwerkelijk het geleden schade bedrag is. Het uiteindelijke terug te vorderen bedrag kan nog dus nog wijzigen.”

Vanwege onze berichtgeving in 2018 ontvingen wij van de advocaat van Jan K. een schrijven waarin K. in alle vertrouwen het onderzoek afwachtte:

Ik vertegenwoordig de heer J.F.F. K., de oud voorzitter waarover wordt gesproken in uw artikel “Oud voorzitter Schietvereniging deed greep in de clubkas”.

Deze titel wordt mijns inziens ten onrechte gebezigd en schept een negatieve beeldvorming rondom cliënt. Een greep in de kas doen veronderstelt een fysieke handeling van cliënt, waarbij geld wordt ontvreemd. Cliënt ontkent gelden uit de kas van de vereniging te hebben ontvreemd en ontkent eveneens dit ten overstaan van het bestuur te hebben bekend. Cliënt erkent dat er abusievelijk girale geldstromen verkeerd zijn gelopen en hij dienaangaande onoplettend is geweest. In een brief d.d. 20 februari jl. heeft cliënt de vereniging zijn standpunt laten weten en een voorstel gedaan hoe uit deze impasse is te komen. De vereniging trekt hierin haar eigen plan en stelt een onderzoek in. Cliënt wacht met vertrouwen de uitkomsten van dit onderzoek af en zal zich inspannen om de gelden die hij daadwerkelijk ten onrechte heeft ontvangen of verbruikt terug te betalen. Een lastercampagne zoals thans tegen hem wordt geïnitieerd is niet op z’n plaats en strekt er kennelijk toe om andere misstanden te verhullen.

Pand aan de Jaagweg

Jan K. zou niet alleen gelden en goederen hebben verduisterd maar ook werden er vraagtekens gezet bij een bouwkundig rapport die mogelijk door Jan. K. vervalst zou zijn. Dit leidde er toe dat het pand aan de Jaagweg werd gesloten en dat de leden bij andere schietsportverenigingen werden ondergebracht. Leden en oud-leden vermoeden toen dat Jan K. het eerste rapport gemanipuleerd heeft om het pand inclusief de grond aan de Jaagweg te kunnen verkopen om daarna met het opgestreken geld de door hem ontstane gaten in de begroting te dichten en/of er vandoor wilde gaan met de opbrengst. “Die man is knettergek. Het pand had dus nooit gesloten hoeven worden. Hier is gewoon een vies en smerig spelletje gespeeld.”

De recherche zet het onderzoek voort.

Clubhuis schietvereniging in prima staat

Oud-voorzitter schietvereniging deed greep in clubkas (update)


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.2 °
5.6 °
85 %
0.5kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.