8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeondernemersSuperrr Heel Europa sluit begin 2020 haar deuren (video)

Superrr Heel Europa sluit begin 2020 haar deuren (video)

Purmerend – Ze zijn er stuk van. Deze week hoorden de medewerkers en begeleiders van Superrrr dat hun geliefde winkel waarschijnlijk in begin 2020 zal sluiten. In de kleine buurtsupermarkt in Heel Europa werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De winkel vervult ook een belangrijke sociale functie in de buurt.

“Het is een voorgenomen besluit, nog geen definitief besluit”, vertelt Daphne Moors – operationeel manager van Support & Co aan Regio Purmerend en NH nieuws. Toch lijkt het doek in de eerste maanden te zullen vallen voor Superrr Purmerend. Moedermaatschappij Alliade gaat weer terug naar de basis en stopt met initiatieven buiten Friesland.

Begeleiders, medewerkers en omwonenden zijn er stuk van. Niemand zag het aankomen. Afgelopen woensdagavond werden de begeleiders geïnformeerd. Donderdag werd de rest van het personeel op de hoogte gesteld. In het totaal werken er 12 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de winkel. Ook is het een reïntegratiebedrijf.

Begeleider Rosa (25): “Ik ben er ziek van. Anderhalf jaar terug startte ik in deze Superrr als begeleider. Ik vind het prachtig om te doen. ‘s Ochtends om 07:45 uur zet ik de oven aan. De eerste warme broodjes liggen om 08:15 uur in de schappen. Dan komen de eerste moeders met kinderen en bouwvakkers al binnen. Alle mensen die hier werken, heb ik in mijn hart gesloten.”

De Superrr heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie. Omwonenden komen binnen voor een praatje of een beetje gezelligheid. De winkel is inmiddels een handtekeningen-actie gestart om het belang van het voortbestaan van de winkel onder de aandacht te brengen.

Rosa en haar man zouden de winkel graag voortzetten. Maar dat besluit ligt niet alleen bij Support & Co of Alliade. De ruimte wordt momenteel gehuurd door zorginstelling Leviaan. Alliade heeft in een telefonische reactie verklaard te zullen zoeken naar serieuze overnamepartners of naar geschikte arbeidsplaatsen voor het personeel.

Dit is een gezamenlijk item van Regio Purmerend en Mediapartner NH-Nieuws.

Update:

Inmiddels zijn er politieke vragen gesteld door de PvdA aan het college van Purmerend over dit onderwerp.

Inleiding PvdA:

Onlangs kwam in het nieuws dat onze Superrr in Weidevenne gaat sluiten omdat de organisatie waar het vanuit gaat, Support & Co, haar activiteiten binnen Friesland gaat concentreren. Superrr in Purmerend werkt samen met Leviaan/ RIBW. Superrr is een mooi initiatief waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nuttige dag invulling kunnen hebben en daarbij ook kunnen deelnemen aan de maatschappij door het contact dat ze met klanten hebben.

De Partij van de Arbeid vindt het jammer dat dit initiatief uit Purmerend verdwijnt, er zijn meer projecten waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dagbesteding hebben in de vorm van werken. Denk daarbij aan Brownies & Downies op de Koemarkt en bij verschillende andere ondernemers van horeca tot supermarkten aan toe. Daarnaast hebben we natuurlijk Werkom een organisatie die voor de gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt werken en re-integreren. Toch vinden wij het de moeite waard om Superrr in de één of andere vorm in Purmerend te laten voortbestaan. Hoe meer mogelijkheden hoe beter!!

Vragen hier: https://purmerend.raadsinformatie.nl/document/8253850/2/20191204-1495928%20PSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.