112Volendam

Volendamse (28) kruipt stomdronken achter het stuur en moet rijbewijs inleveren

Volendam – Een 28-jarige vrouw uit Volendam is gisteravond met de nodige hoeveelheid alcohol in haar bloed in de auto gestapt. Dat ging niet onopgemerkt voorbij en dus mocht ze niet veel later haar rijbewijs inleveren. 

Agenten troffen de auto van de vrouw, dwars op de weg, aan op de Havenstraat. Het voertuig stond met zijn neus bijna tegen een geparkeerde auto.

De 28-jarige Volendamse zat achter het stuur, maar had de auto ogenschijnlijk niet meer onder controle. “Wij zagen dat de auto schokkerig een stukje naar voren reed, om daarna plots te stoppen en een stukje terug te rollen”, aldus de politie. “Toen wij het portier openden om de bestuurster aan te spreken, kwam het aroma van een zware avond stappen ons tegemoet.”

Rijbewijs ingevorderd

De vrouw blies op de blaastest een ‘F’: de hoogste indiciatie die de apparatuur op straat kan aangeven. Ze werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat ze meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Haar rijbewijs is ingevorderd. De rechter zal bepalen of de vrouw haar rijbewijs terug krijgt. Daarnaast wordt ze aangemeld voor een cursus over alcoholgebruik in het verkeer.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.