7.5 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomeWijdewormerBoeren Wijdewormer spreken hun zorgen uit: Ze snappen het daar niet

Boeren Wijdewormer spreken hun zorgen uit: Ze snappen het daar niet

Wijdewormer – De boeren in Nederland komen massaal in actie. Twee melkveehouders uit Wijdewormer spreken hun zorgen uit. 

De boeren weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn en voelen zich door de regering niet gehoord. Een grote frustratie van de sector is het feit dat het verschil tussen twee bestaande soorten stikstof door de politiek niet openlijk wordt erkend. Ze benadrukken dat agrarisch land juist stikstof van snelwegen en de industrie stikstof op neemt.

Natuurgebieden en huizen nemen geen stikstof op. Als wij er niet meer zijn wordt het land niet meer onderhouden. Wat wordt het dan?

De boeren in ons buitengebied zitten ingeklemd tussen verschillende Natura 2000 gebieden. Wat betreft de boeren zitten ze ver genoeg van de natuurgebieden af. Stikstof afkomstig van de agrarische ondernemers verspreidt zich over een relatief klein gebied. Niet verder dan 500 meter van het boerenbedrijf. Een afstand van meer dan een kilometer tot de beschermde gebieden vormt een veilige buffer, aldus de agrariërs.

De schreeuw van Den Haag om het aantal boeren en hun veestapel te halveren, en het hele debat daarover, brengt veel onzekerheid met zich mee. Investeringen in uitbreiding en duurzaamheid blijven uit.

Bekijk hier de visie van boeren Jos Stuijt en Mathe de Dood – beiden melkveehouder op de Zuiderweg in Wijdewormer:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.5 ° C
8.3 °
6.6 °
76 %
2.2kmh
100 %
do
11 °
vr
12 °
za
12 °
zo
13 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.