Wijdewormer

Boeren Wijdewormer spreken hun zorgen uit: Ze snappen het daar niet

Wijdewormer – De boeren in Nederland komen massaal in actie. Twee melkveehouders uit Wijdewormer spreken hun zorgen uit. 

De boeren weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn en voelen zich door de regering niet gehoord. Een grote frustratie van de sector is het feit dat het verschil tussen twee bestaande soorten stikstof door de politiek niet openlijk wordt erkend. Ze benadrukken dat agrarisch land juist stikstof van snelwegen en de industrie stikstof op neemt.

Natuurgebieden en huizen nemen geen stikstof op. Als wij er niet meer zijn wordt het land niet meer onderhouden. Wat wordt het dan?

De boeren in ons buitengebied zitten ingeklemd tussen verschillende Natura 2000 gebieden. Wat betreft de boeren zitten ze ver genoeg van de natuurgebieden af. Stikstof afkomstig van de agrarische ondernemers verspreidt zich over een relatief klein gebied. Niet verder dan 500 meter van het boerenbedrijf. Een afstand van meer dan een kilometer tot de beschermde gebieden vormt een veilige buffer, aldus de agrariërs.

De schreeuw van Den Haag om het aantal boeren en hun veestapel te halveren, en het hele debat daarover, brengt veel onzekerheid met zich mee. Investeringen in uitbreiding en duurzaamheid blijven uit.

Bekijk hier de visie van boeren Jos Stuijt en Mathe de Dood – beiden melkveehouder op de Zuiderweg in Wijdewormer:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.