* 360112Purmerend

Oplettende binnenstad-ondernemers zorgen voor arrestatie brutale winkeldieven

Purmerend – Oplettende ondernemers in de binnenstad hebben vandaag gezorgd voor de arrestatie van twee brutale winkeldieven.

Het duo stond eind november -bij een diefstal- erg duidelijk op de bewakingsbeelden van kledingzaak Schmalz Mannenmode uit Schagen. De video werd via social media en whatsapp gedeeld onder winkeliers. Zo kwam de video vanmiddag in een Whatsapp-groep van het centrum terecht.

Een binnenstadondernemer bekeek het filmpje op zijn Whatsapp en liet deze aan een collega zien. Hij keek vervolgens uit het raam en zag een man en vrouw met de opvallend gouden tas voorbij zijn winkelraam lopen.

”Ik moest even met mijn ogen knipperen, om te kijken of ik het goed zag.” De winkelier achtervolgde het duo naar de naastgelegen herenmode-zaak, waar hij zijn buurman inlichtte. Ondertussen ging de vrouw van de ondernemer opzoek naar politie of handhaving.

Handhaving kon de man en vrouw even later op de Schapenmarkt in de kraag vatten. Het duo zou gezocht worden voor meerdere diefstallen in Noord-Holland. De tas zou zo geprepareerd zijn dat de beveiligingspoortjes hierop niet reageren.

Noot van redactie: De naam van de winkeliers zijn bij de redactie bekend. Om eventuele mogelijke represailles in de toekomst te voorkomen hebben wij in overleg besloten om het woord winkelier of ondernemer te gebruiken.

Update:

Opgepakte winkeldieven binnenstad Purmerend worden morgen voorgeleid

Bekijk hieronder de beelden van de brutale diefstal in Schagen:

Nieuws van NoordkopCentraal:

Brutale diefstal bij Schmalz Mannenmode

SCHAGEN – Op Facebook zijn beelden te zien van een brutale diefstal bij Schmalz Mannenmode aan de Gedempte Gracht in Schagen. Dit gebeurde op donderdag 28 november. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een man en een vrouw stapels kleding in een tas stoppen en weglopen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.