10 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
Home* 360Papegaai Jessie is de vliegende koningin van Weidevenne (video)

Papegaai Jessie is de vliegende koningin van Weidevenne (video)

Purmerend – Ze is een flamboyante verschijning in Purmerend: papegaai Jessie. En wie weleens door het park in Weidevenne wandelt, kan haar daar zomaar tegenkomen. Jessie wordt getraind om te kunnen ‘free flighten’, oftewel los buiten vliegen.

Zodra het mooi weer is gaat Marjon Kavousi er met haar papegaai op uit. In het speelpark is het een walhalla voor Jessie. Na de nodige training binnen, kan de vogel inmiddels buiten losvliegen. En dat zorgt vaak voor veel bekijks.

Het doel van free flighten is om de papegaai een zo natuurlijk mogelijk leven te geven, vertelt Marjon. “Ze hebben hun vleugels natuurlijk niet voor niks gekregen.” Mensen die Jessie buiten zien, hoeven dus niet meteen de dierenambulance te bellen. Ze blijft altijd in de buurt van haar baasje. “Maar daar gaat wel een hele training aan vooraf”, aldus Marjon. “Het is niet zo van je koopt een vogel en je laat ‘m los, zo werkt dat niet!”

De training is deze week in ieder geval goed verlopen. “Mooi gevlogen,  mooi terug naar haar plek. Ja, gewoon een topdag!”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
11.7 °
8.3 °
63 %
8.5kmh
100 %
do
9 °
vr
11 °
za
13 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.