13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendWereldlichtjesdag in de Taborkerk: “Wij denken aan jou”

Wereldlichtjesdag in de Taborkerk: “Wij denken aan jou”

Purmerend – Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Er wordt stilgestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier wordt een lichtpuntje geboden in donkere dagen.

Door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten worden de kinderen geëerd en herinnerd. Natuurlijk wordt het, speciaal voor deze dag geschreven, lied ”Precious Child” ten gehore gebracht.

Ontstaan van WereldLichtjesDag

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Op diverse locaties in Nederland worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Meedoen in Purmerend? U bent van harte welkom!

Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom in de Taborkerk, Maasstraat 2 in Purmerend vanaf 18.30 uur. De herdenking begint om 19:00 uur. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Thuis herdenken

Mocht je de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kun je ook thuis om 19.00 uur een kaars branden. World Wide Candle Lighting is een mooi initiatief, waar iedereen aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Samen zorgen we ervoor dat er in de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat.

Wereldlichtjesdag Purmerend

Elke 2e zondag van december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind…voor altijd in je hart en gedachten!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.