8.7 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
Home112Burgemeester sluit drugswoning Weidevenne

Burgemeester sluit drugswoning Weidevenne

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op maandag 9 december 2019 een drugswoning aan de Springfontein voor negen maanden gesloten. In eerste instantie wordt een drugswoning gesloten voor drie maanden. In de woning is voor de tweede keer een hennepkwekerij aangetroffen en daarom is deze woning nu voor negen maanden gesloten.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning/pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige bewoners/gebruikers en anderen de woning voor negen maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Openbare orde

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Melden

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 [email protected].



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
8.7 ° C
10 °
7.8 °
78 %
9.8kmh
62 %
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
10 °
wo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.