12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home112Opgepakte winkeldieven binnenstad Purmerend worden morgen voorgeleid

Opgepakte winkeldieven binnenstad Purmerend worden morgen voorgeleid

Purmerend – De opgepakte winkeldieven die zaterdag dankzij een oplettende winkelier in de binnenstad van Purmerend zijn opgepakt, worden morgen voorgeleid aan de rechter. De twee waren afgelopen zaterdag bezig met een strooptocht door de binnenstad van Purmerend. 

Een winkelier bekeek afgelopen zaterdag een filmpje die in een Whats-App groep van de binnenstad ondernemers was geplaatst. Het filmpje was afkomstig van een herenmodezaak in Schagen waar de twee kleurrijk op de videobeelden stonden. De winkelier keek naar buiten en zag de man en vrouw in de Peperstraat lopen. Hierop zijn handhaving en de politie ingelicht.

Handhaving kon de man en vrouw even later op de Schapenmarkt in de kraag vatten en heeft de twee overgedragen aan de politie. Het duo zou gezocht worden voor meerdere diefstallen in Noord-Holland. De tas zou zo geprepareerd zijn dat de beveiligingspoortjes hierop niet reageren.

De twee worden verantwoordelijk gehouden voor meerdere diefstallen in de provincie. De dieven zitten nog vast. Uit onderzoek blijkt dat ze ook bij een andere kledingwinkel in het Makado Centrum in Schagen kleding hebben gestolen. Mogelijk dat ook sommige winkeliers uit de binnenstad van Purmerend zich nog gaan schikken in de zaak.

Volgens de politie is het mogelijk dat er bij de twee verdachten snelrecht wordt toegepast omdat het bewijstechnisch gezien om een relatief eenvoudige zaak gaat.

Op social media is er veel lof voor de oplettende winkelier. “Fantastisch goed opgelet. Gefeliciteerd winkelier die deze 2 gespot heeft.”, zegt Niek.

Noot van redactie: De naam van de winkelier is bij de redactie bekend. Om eventuele mogelijke represailles in de toekomst te voorkomen hebben wij in overleg besloten om het woord winkelier te gebruiken.

Relevant artikel:

Oplettende binnenstad-ondernemers zorgen voor arrestatie brutale winkeldievenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.