Purmerend

Burgemeester sluit wederom drugspand

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 10 december 2019 een drugspand aan de Cantekoogweg voor drie maanden gesloten. In de het pand is een hennepkwekerij aangetroffen. Het is het tweede drugspand deze week dat gesloten wordt. Gisteren sloot de burgemeester een pand in de Weidevenne voor 9 maanden.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor drie maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Openbare orde

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.

Relevant artikel:

Burgemeester sluit drugswoning Weidevenne

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by