17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeColumnColumn van Lisette: 1+1=3

Column van Lisette: 1+1=3

Soms vraag ik me af, wat maakt dat mijn man en ik al bijna 30 jaar samen zijn. Ik was net 17 jaar toen ik hem ontmoette. Aangezien je juist op die leeftijd nog enorm kan veranderen en jezelf nog moet leren kennen, is het eigenlijk een wonder als de relatie zoveel verandering overleefd.

Er is iets dat ons behalve de liefde verbindt, we zijn namelijk nogal verschillend. Hij houdt alles het liefste hetzelfde, ik hou van verandering. Hij hoeft iets maar 1 keer te horen en hij onthoudt het voor eeuwig. Ik kan grote hoeveelheid informatie onthouden maar voor een korte periode. Hij heeft geen oog voor detail, ik wel en ga zo maar door.

Ik denk dat juist die verschillen ons verbinden. We vullen elkaar aan. Wat ik niet kan, beheerst hij. Wat hij niet kan, beheers ik. En dat maakt dat we samen meer zijn dan de afzonderlijke delen en de hele wereld aankunnen. 1+1=3 dus!  

De reden dat ik hierop kom? Er zit een nieuw project in de pijplijn wat maakt dat ik weer eens opmerk dat onze talenten elkaar mooi aanvullen.

Omdat we in de binnenstad wonen, hebben we geen tuin aan huis. Daarom hebben we een tuin gehuurd van 300 m2 op een tuincomplex vlakbij. In den beginne hebben we daar een veranda opgezet die we nog over hadden. Na vier jaar wonen in de binnenstad, begin ik nog meer te verlangen naar een duurzaam buitenleven. Daarom hebben we na overleg besloten om een tuinhuis te plaatsen op onze tuin, waar we kunnen blijven slapen.

Na een half jaar nadenken en zoeken naar een nieuw tuinhuis, kwam ik ineens op het idee om op marktplaats te kijken. En daar vond ik een geweldig tweedehands tuinhuis van 30m2 wat uit elementen bestaat dus hopelijk makkelijk te verplaatsen is. Na een afspraak gemaakt te hebben met de eigenaar, zijn we naar Den Haag gereden om een kijkje te nemen. Dezelfde dag hebben we de koop gesloten voor ‘maar liefst’ 900 euro.

Tweedehands wordt het toverwoord in dit project. In het kader van de duurzaamheid gaan we zoveel mogelijk spullen hergebruiken. De veranda onderdelen gaan hergebruikt worden in het tuinhuis. Het stalen dak van de veranda wordt zwart geverfd en wordt de binnenmuurbekleding. De houten dakplaten worden het plafond van de vliering en de wanden van de veranda, worden de scheidingswand van de slaapkamer/woonkamer. Top voor nop wordt ons motto!

1 klein dingetje, het huisje is 3 m2 te groot en de meneren van de tuinvereniging hebben regels gemaakt dus daar moeten we ons aan houden. De zaag erin dus!

Mijn lieve man vond het een mooi huis voor bijna “gratis” dus kon niet weigeren, maar strontchagrijnig dat hij op de kijkdag was! Of ik me wel besefte, dat we nu in het drukste tijdstip van het jaar voor de winkel, dagen bezig waren met een tuinhuis afbreken en dat naar de tuin te brengen.

EHHH, ja. Sorry schat, ik kan het ook niet helpen dat de tijd zich niet aanpast aan mijn briljante ideetjes.

Voor meer filmpjes over de voortgang van ons project de komende tijd, kun je je aanmelden als mijn vriend op facebook of kijk op op onze websiteSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.