Beemster

Burgemeester van gemeente Beemster kondigt vertrek aan

Beemster – Burgemeester Joyce van Beek van gemeente Beemster legt in april 2020 haar functie neer. Zij maakte dit gisteren bekend na afloop van de raadsvergadering. 

Hoewel haar ambtstermijn van zes jaar nog doorloopt tot begin april 2021, heeft burgemeester Van Beek besloten nu al plaats te maken voor een waarnemend burgemeester. Dit mede door de fase waarin het fusieproces Beemster-Purmerend is aangekomen: “Nu de bestuurlijke fusie met Purmerend een nieuwe fase in gaat, lijkt het mij een goed moment om met een gerust hart en vertrouwen mijn werkzaamheden over te dragen aan een opvolger.”

Door haar ontslag nu al aan te kondigen geeft zij de commissaris van de Koning en de gemeenteraad de ruimte om een waarnemend burgemeester voor de periode tot aan de bestuurlijke fusie te stellen. Hierdoor is een goede overdracht van haar taken mogelijk.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.