17.7 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeondernemersNét niet genoeg steun voor bedrijveninvesteringszone Purmerend Centrum

Nét niet genoeg steun voor bedrijveninvesteringszone Purmerend Centrum

Purmerend – De ondernemers van het centrum hebben gestemd over samenwerking in een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Het ondernemersinitiatief kreeg nét niet de wettelijke steun van 66,7%. Een BIZ is een afgebakend gebied zoals een winkelstraat of een bedrijventerrein, waarbinnen alle ondernemers samen investeren in de bekendheid, uitstraling, kwaliteit en veiligheid van hun bedrijfsomgeving.

De ondernemers aan de Koemarkt en het Wormerplein hebben zich in 2018 al verenigd in een BIZ. De ondernemers in winkelcentrum Eggert worden vertegenwoordigd door Wereldhave (eigenaar winkelcentrum Eggert). Alle andere ondernemers in het centrum ontvingen afgelopen maand een stemformulier. Hierop konden zij aangeven of zij voor of tegen het vormen van een BIZ zijn. Gemeente Purmerend hield deze stemming, als onafhankelijke partij, op verzoek van een aantal ondernemers.

Meerderheid stemmers voor samenwerking

Bij een BIZ int de gemeente via de belasting bij ondernemers een financiële bijdrage. Een BIZ legt een verplichting op aan alle ondernemers in een gebied (middenstanders, dienstverleners, maar bijvoorbeeld ook eigenaars van leegstaande panden). Daarom is het wettelijk vastgelegd dat meer dan de helft van deze ondernemers een stem uit moet brengen. Van de uitgebrachte stemmen moet minstens 2/3 (66,7%) van de ondernemers voor de BIZ stemmen. Vandaag kregen de initiatiefnemers op het stadhuis van wethouder Mario Hegger de uitslag: 64,6% van de ondernemers stemde voor de BIZ. Daarmee komt het initiatief 2% te kort. 52% van de ondernemers bracht een stem uit.

Kwaliteitsimpuls binnenstad

Mario Hegger, wethouder Economie: “Een BIZ is een uitstekende manier voor ondernemers om samen de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Deze uitslag is heel zuur voor de initiatiefnemers van de BIZ Purmerend Centrum. Ze hebben ontzettend hun best gedaan om met veel enthousiasme hun collega’s en eigenaars van lege winkelpanden te overtuigen. Het is zonde dat deze kans nu niet wordt verzilverd. Maar de uitslag heeft wat mij betreft ook een positieve kant. Het laat zien dat de bereidheid groot is om samen te werken aan een kwaliteitsverbetering van de Purmerendse binnenstad. Ik hoop dat dit kansen biedt voor de toekomst.”

Bekijk hier het plan: http://www.bofpurmerend.nl/wp-content/uploads/2019/10/BIZ-Purmerend-Centrum_-Plan-2020_2024_DEF-12092019.pdf

Aanmelden informatieavond en stemmen BIZ-PCO

Kiezen voor de BIZ PCO is kiezen voor de kracht van samenwerking, is kiezen voor de kracht van het collectief. Want we willen collectief vooruit als binnenstad ondernemers. Dat is een vurige wens en ook noodzaak. De PCO heeft vorig jaar het merk Purmerend Winkelstad gelanceerd met een prachtige nieuwe huisstijl en een website.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.7 ° C
18.3 °
17 °
75 %
0.5kmh
5 %
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.