* stadsverwarming

Autoriteit Consument en Markt maakt maximale tarieven stadsverwarming 2020 bekend

Purmerend – Afgelopen vrijdag publiceerde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximale warmtetarieven. Hiermee is de basis gelegd waarmee Stadsverwarming Purmerend (SVP) kan gaan rekenen om de tarieven voor 2020 te bepalen. Rondom de jaarwisseling zal de Purmerendse warmteleverancier de tarieven bekend maken.

ACM stelt jaarlijks de maximale tarieven vast die warmteleveranciers als SVP mogen doorbelasten aan hun klanten. De prijs per GJ wordt in 2020 met ruim 2 euro verlaagd ten opzichte van de maximale prijzen in 2019. De maximale prijs van het vastrecht stijgt echter van €318,95 (2019) naar €469,17 (2020) per jaar.

In een eerder gesprek tussen Regio Purmerend en SVP gaf directeur Gijs de Man aan dat het bedrijf er naar streeft om onder het maximale tarief van de autoriteit te willen blijven. “Of dat daadwerkelijk gaat lukken en welke tarieven gehanteerd worden in 2020 hangt af van de prijzen van het ACM”, aldus De Man op 16 december j.l..

Half november maakte wethouder Rotgans bekend dat een gedeelte van de winst in 2020 zal worden teruggegeven aan de gebruikers van de stadsverwarming. Het gaat om een bedrag van €900.000, wat neerkomt op een eenmalige jaarlijkse korting van ongeveer 33 euro per aansluiting.

Het gemiddelde verbruik van een Purmerends huishouden dat is aangesloten op het stadsverwarmingsnet bedraagt 28 GJ, aldus SVP.

Een verschil van 82,74 euro per jaar. Als we daar de eenmalige korting van 33 euro aftrekken, is het gemiddelde huishouden in Purmerend in 2020 een kleine 50 euro per jaar meer kwijt, indien SVP de tarieven van het ACM overneemt.

Indien SVP 4,5% onder het tarief van de warmtewaakhond gaat zitten, blijft de jaarrekening van de gemiddelde warmteklant in Purmerend gelijk.

Maximale prijzen 2020 – bron ACM
Maximale prijzen eerdere jaren – bron ACM

Relevant artikel:

Purmerenders krijgen volgend jaar 33 euro korting van de Stadsverwarming

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.