10.7 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home* VRZWForse stijging incidenten brandweer en ambulance in Zaanstreek-Waterland tijdens jaarwisseling

Forse stijging incidenten brandweer en ambulance in Zaanstreek-Waterland tijdens jaarwisseling

Zaanstreek / Waterland – Brandweer en ambulancedienst hebben zich goed voorbereid op oud en nieuw. Het was dit jaar drukker dan het voorgaande jaar maar betroffen veel kleine incidenten.

De ambulancedienst maakt melding van een drukke maar beheersbare jaarwisseling. Er waren 107 ambulanceritten tegen 91 vorig jaar. Er is 78 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 51 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij ook dit jaar op container-, afval- en buitenbranden. Dit was 63 keer het geval. In Purmerend rukte de brandweer 21 keer uit tegen 9 keer tijdens de jaarwisseling 2018/2019.

Volgens vice-voorzitter Don Bijl van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waren er geen grootschalige incidenten die heel veel inzet hebben gevraagd.

Dichte mist

De jaarwisseling werd gekenmerkt door een dichte mist. Het KNMI en Rijkswaterstaat informeerden inwoners over de weersomstandigheden. De hulpverleners zijn hierover geïnformeerd en werden verzocht hun veiligheid in acht te houden bij het aanrijden op incidenten. De situatie werd gemonitord door de Veiligheidsregio.

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn op dit moment in Zaanstreek-Waterland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst.

De in dit bericht gegeven cijfers zijn voorlopig en betreffen een eerste sfeerbeeld.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
10.7 ° C
11.2 °
10 °
69 %
8.5kmh
39 %
do
11 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.