Purmerend

Handhaving deelt 22 bekeuringen met betrekking tot vuurwerk

Purmerend – De gemeente Purmerend riep inwoners dit jaar op om vuurwerkoverlast te melden via de MijnGemeente App. In totaal werden er tussen vorige week vrijdag en oudejaarsdag 18:00 uur 301 meldingen gedaan.

Handhaving reageerde op de meldingen middels een aantal boa’s die speciaal waren vrijgemaakt voor inzet op vuurwerkoverlast. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven en 10 maal werd er naar HALT verwezen.

Ook werd er 4 keer proces-verbaal opgemaakt wegens illegaal vuurwerk. Zo werden er onder meer 100 nitraten, 25 scorpio’s en een aantal stuks cobra 6 vuurwerk in beslag genomen.

Door het gebruik van de MijnGemeente App, kwamen de meldingen ook buiten kantooruren direct bij de dienstdoende handhavers terecht. Het vuurwerkteam trad zowel in uniform als in burger op.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.