112Volendam

Inbrekers vluchten van Volendam naar Amsterdam: verdachte springt ijskoude water in

Volendam – De politie heeft vanavond na een achtervolging twee mannen aangehouden op de Borneokade in Amsterdam. Zij hadden geprobeerd in te breken in Volendam. Een van hen sprong tijdens zijn vlucht het ijskoude water in.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding over een mogelijke inbraak in een woning aan het Vestaplantsoen in Volendam. De mannen gingen er in een auto vandoor.

Omdat het kenteken bij de politie stond gesignaleerd, werd de auto door agenten in Amsterdam opgemerkt. De inzittenden van de auto gingen er echter vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet.

Helikopter en boot

Bij de Borneokade sprongen de verdachten uit de auto en gingen zij te voet verder. Een van de twee mannen sprong in het koude water. Hij is met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald. Volgens getuigen waren er zo’n tien politieauto’s, een politiehelikopter en een boot betrokken bij de achtervolging.

Beide mannen zijn aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bron: NH-Nieuws.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.