Purmerend

Grondwerkzaamheden Verzetslaan voor bouw 108 tijdelijke woningen

Purmerend – De locatie bij de Verzetslaan wordt klaargemaakt voor de bouw van 108 tijdelijke woningen. Deze werkzaamheden starten maandag 6 januari 2020 en duren tot maart.

Tezamen met de woningen aan de Kanaaldijk (20 woningen), Etserstraat (28 woningen) en Karekietpark (44 woningen) is het totaal aantal tijdelijke woningen dan 200.
 
Het terrein, achter de McDonald’s en KFC, ligt te laag om goed op te kunnen bouwen, daarom gaat de gemeente het terrein ophogen met grond. Deze grond moet verdicht worden om verzakkingen in de toekomst te voorkomen. De tijd die nodig is om de grond in te laten klinken, wordt verkort door het aanbrengen van extra grond en verticale drainage. De extra grond haalt de gemeente in de tweede helft van het jaar weg.
 
Maandag begint de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden en zo gaandeweg de week gaan vrachtwagens zand en grond rijden. Na het verwijderen van de extra grond, wordt de grond bouwrijp gemaakt door onder andere riool en kabels en leidingen aan te leggen.

Tijdelijke woningen

Op de locatie worden 108 tijdelijke woningen gerealiseerd in drie bouwlagen en verdeeld over drie bouwblokken. De opzet is zodanig dat er voldoende mate van woon- en leefkwaliteit wordt geborgd. Rondom de woningen worden 76 parkeerplaatsen (inclusief ontsluiting) gerealiseerd. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door een nieuwe bomenrij. Groen staat ook binnen de rest van het plangebied centraal. Zo vindt het parkeren onder meer plaats op grasstenen.

Voor wie zijn de woningen?

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben. Inwoners van Purmerend die minimaal zes maanden in Purmerend wonen of mensen die een maatschappelijke, sociale of economische binding met Purmerend hebben.

Direct toewijzen

Een deel van de woningen (70 %) wordt beschikbaar voor kandidaten die, op basis van maatwerk, een woning toegewezen krijgen. Dit kan gaan om:

  • mensen die beschikken over een urgentieverklaring
  • mensen die uitstromen uit wonen op maat.
  • Mensen die met spoed een woning nodig hebben, maar niet in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. Dit kan bijvoorbeeld gaan om jongeren die niet meer thuis kunnen blijven wonen of mensen die een woning zoeken in verband met complexe familieomstandigheden.

Loting

Naast de spoedzoekers, zijn er ook veel Purmerenders (met name jongeren), die al lang op zoek zijn naar een eigen woning. Het college heeft besloten om 30 procent van de woningen beschikbaar te stellen aan mensen die niet tot een specifieke doelgroep behoren. Deze woningen worden op basis van loting toegekend.

Mocht u interesse hebben voor een tijdelijke woning dan kunt u hier uw belangstelling tonen.

Relevante artikelen:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.