20.3 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendBestuurders Wooncompagnie en Odion ondertekenen intentieovereenkomst voor bouw 50 woningen

Bestuurders Wooncompagnie en Odion ondertekenen intentieovereenkomst voor bouw 50 woningen

Purmerend – Het nieuwbouwproject aan de Aletta Jacobslaan in Purmerend, waar wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking hand in hand zullen gaan, komt steeds dichterbij. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en bestuurder Annemarie van Dalen van zorginstelling Odion ondertekenden vandaag een intentieovereenkomst voor dit project.

Op de locatie van de voormalige M.L. Kingschool komen 50 woningen waarvan 32 woningen voor volwassenen met een beperking. De andere 18 woningen zijn sociale huurwoningen. Het is ook de bedoeling dat in dit pand dagbesteding wordt geboden. Met het ondertekenen van de overeenkomst committeren beide partijen zich aan een potentiele samenwerking en wordt gekeken naar de praktische invulling en uitvoering van het project.

Samen wachtlijst bespreken

‘Er is in Purmerend grote behoefte aan betaalbare woningen ook voor mensen met een beperking,’ aldus Annemarie van Dalen, na het ondertekenen van de intentieovereenkomst. ‘Met de realisatie van dit project kunnen we, samen met Wooncompagnie, de wachtlijst beperken en deze groep woningzoekenden passende woonruimte en dagbesteding bieden. Met dit project komen 32 woningen beschikbaar voor mensen uit de gemeente Purmerend met een beperking.

Een betaalbare woning voor iedereen

‘Gezien de enorme druk op de woningmarkt zoekt Wooncompagnie volop naar de mogelijkheid om meer nieuwbouw te realiseren in de regio Waterland’ stelt Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. ‘Het is dan ook goed nieuws dat er niet alleen 32 woningen voor cliënten van Odion maar ook 18 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens worden gerealiseerd. Totaal zullen we dan ook 50 woningen realiseren op deze locatie.’ Wooncompagnie is blij met een partner als Odion.’ Dankzij onze samenwerking is dit project soepel van de grond gekomen waardoor we snel 50 huishoudens, met en zonder zorgvraag, aan een betaalbaar thuis helpen.’

Focus op nieuwbouw

Dit project maakt onderdeel van een omvangrijke nieuwbouwambitie van Wooncompagnie. ‘In 5 jaar tijd leveren we maar liefst 1.100 nieuwe woningen op’ stelt Stefan van Schaik. Op korte termijn zullen we in Purmerend bijvoorbeeld de 30 woningen aan het Drontermeer opleveren en starten we met de bouw van 70 woningen aan de Lambertus Huisengastraat.’

Omwonenden

Omwonenden hebben eerder bezwaar gemaakt tegen plannen voor nieuwsbouw op de locatie. “De hoeveelheid van 50 woningen op het perceel en de omvang van de gebouwen zijn te groot. Dit resulteert in gebouwen met te veel bouwlagen.” Ook de verkeersoverlast was een issue: “De Aletta Jacobslaan is een toegangsroute voor drie middelbare scholen, waarbij er veel fietsers maar ook auto’s van ouders door de straat rijden. Dit levert nu al dagelijks gevaarlijke situaties op. Daar komt nog het verkeer van andere buurtbewoners bij. Dit plan levert een nog verdere belasting van de Aletta Jacobslaan op.’’

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Ook de verkeersoverlast is een nu al issue. Nou ik kan u vertellen uit persoonlijke ervaring dat het huidige bouwproject van Wooncompagnie in Purmer Zuid levensgevaarlijke verkeerssituaties oplevert.

  De gemaakte afspraken m.b.t. parkeren van de aannemers worden níet nageleefd; overal worden auto’s en busjes neergeplempt.
  Opeens moet bestaand groen wijken (jaren geknokt voor onderhoud maar dat was te duur), opde bouwplaats maar ook in de bestaande straten.

  Och ja, en de kliko’s: waren ze vergeten dat ze geleegd moesten worden tijdens de bouw (maar wel de opstelplaatsen weggehaald). En na de bouw? Niemand weet het.

  En dan de takkenherrie: van maan- tot en met vrijdag vanaf 06.30 uur ronkende bestelbusjes en/of vrachtwagens pal voor de woning, zaterdag vanaf 07.30 ronkende busjes, bouwlawaai en radio’s op volle kracht.

  Dat er gebouwd wordt i.v.m. woningnood: 100% begrip.
  Maar mogen de bestaande (groen)voorzieningen enigszins blijven bestaan?
  Net als de parkeervoorzieningen voor de huidige bewoners?
  En mag de wijk svp veilig blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.3 ° C
21.1 °
19.4 °
83 %
2.3kmh
19 %
do
20 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.