18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
Home112Purmerendse scholieren gecontroleerd op gebruik en handel softdrugs

Purmerendse scholieren gecontroleerd op gebruik en handel softdrugs

Purmerend – Gisteren hebben handhavers van de gemeente Purmerend en de politie gezamenlijk gecontroleerd rond de middelbare scholen op overlast als gevolg van gebruik en handel in softdrugs.

Aan 3 personen boven de 18 jaar is een bekeuring uitgereikt, 4 personen onder de 18 jaar hebben een HALT verwijzing aangezegd gekregen en 1 persoon is ook naar HALT verwezen in verband met bezit van vuurwerk.

De werkwijze, genaamd DOMST (Drugs onder minderjarigen structureel terugdringen), loop al ruim een jaar in de gemeente Purmerend. Als een minderjarige door de politie of handhaving wordt betrapt met soft- of harddrugs, wordt de drugs in beslag genomen en volgt een doorverwijzing naar Bureau Halt. Onderdeel van het HALT traject is  een intakegesprek bij de Brijder Jeugd, waar gekeken wordt wat de redenen zijn van het drugsgebruik. Er kan dan eventueel een hulpverleningstraject gestart worden. Projectleider jeugd van de politie in Purmerend Rick Janssen: ‘Deze kinderen wil je niet straffen, maar je wilt ze juist hulpverlening bieden. Uiteindelijk zijn ze daar veel meer mee geholpen.’

Bij de controles van gisteren zijn bij alle scholieren softdrugs aangetroffen. De ouders zijn direct telefonisch in kennis gesteld en gaven aan dat zij niet wisten dat hun kind drugs gebruikte. Zij worden uitgenodigd om bij de gesprekken bij Halt aanwezig te zijn.

Deze controles zijn een klein onderdeel in een bredere aanpak om het verhandelen en gebruik van drugs onder jongeren terug te dringen. De DOMST-aanpak is een samenwerking tussen politie, gemeenten, Openbaar Ministerie, Bureau Halt en de Brijder. De komende tijd zijn er meer controles gepland in Purmerend.

Wat is HALT?

Home

Halt voorkomt en bestraft jeugdcriminaliteit. Wilt u weten wat Halt voor u kan betekenen?



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.