112

Het is de burgemeester ernst. Weer een drugspand gesloten na aantreffen hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 10 januari 2020, een drugspand aan de Cantekoogweg voor drie maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor drie maanden niet mogen betreden.

Dit is al het zesde pand in de afgelopen drie maanden die de burgemeester sluit. Het gaat hierbij om zowel woningen alsmede bedrijfspanden. De burgemeester sluit deze panden omdat hij van mening is dat drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie een ernstige inbreuk vormen op de openbare orde, hetgeen kan leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.