Opmerkelijk

Maansverduistering uit slagschaduw – men is wat teleurgesteld

Regionaal – Vanavond vond er vanaf 18:06 uur een maansverduistering plaats. Eerlijk is eerlijk, ook wij liepen af en toe naar buiten om te kijken.

We meldden al in ons eerdere artikel dat de verduistering uit slagschaduw minder spectaculair is dan een directe verduistering. Maar zelfs met die kennis viel “het” ons wat tegen.

De Purmerendse Outreach Coordinator Sterrenkunde Esther Hanko vertelde ons dat dit helemaal in de lijn der verwachting lag. Een verduistering vanuit een slagschaduw levert inderdaad geen spectaculair beeld op. Een lichte schaduw aan de rechter onderzijde van de maan rondom het “hoogtepunt” om 20:11 uur.

Leermoment voor ons: als het een slagschaduw betreft weten we vanaf nu hoe we het moeten omschrijven.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.