Purmerend

Sluisbrug voor 2 weken afgesloten voor al het verkeer

Purmerend – Van maandag 13 januari tot en met woensdag 29 januari 2020 is de Sluisbrug niet beschikbaar voor wegverkeer. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers. Hiervoor is een omleidingsroute gemaakt. Aan de brug wordt door de provincie groot onderhoud gepleegd.

Met het groot onderhoud wordt de brug flink opgeknapt. De installatie van de brug wordt volledig vernieuwd. Ook wordt het val (het beweegbare deel), ook wel brugklep genoemd, eruit gehaald. Het val wordt op een externe locatie behandeld en het dek wordt voorzien van nieuw asfalt.

Veilige situatie
In overleg met politie en de gemeente is bekeken hoe de provincie de veiligheid voor fietsers op de brug kan vergroten. Het brugdek wordt aan beide zijden voorzien van een zogeheten ‘fietssuggestiestrook’ in rood asfalt met in het midden een rijbaan in zwart asfalt. De voetpaden blijven gehandhaafd.

Hinder
Uiteraard streeft de provincie ernaar de (geluids)hinder voor de omgeving tot een minimum te beperken. Tijdens de afsluiting voor het wegverkeer, wordt het verkeer via borden omgeleid over de Jaagweg, Aziëlaan en Laan der Continenten. Fietsers en voetgangers kunnen de borden volgen voor een omleiding over de Melkwegbrug.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Bron
Weidevenner.nl

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. BELANGRIJKE UPDATE:
  De werkzaamheden aan de sluisbrug duren langer dan voorzien.
  De langere afsluiting van de brug duurt t/m vrijdag 14 februari.
  Extra reistijd:
  Automobilisten 7 – 8 minuten,
  Fietsers 3 – 4 minuten,
  Voetgangers 9 – 10 minuten.

  Bron: site Gemeente Purmerend

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: