Opmerkelijk

Vanaf 18:00 maansverduistering door bijschaduw aarde

Regionaal – Vanavond vanaf 18:06 uur is er in Nederland een maansverduistering te zien. De weersvoorspellingen zijn goed, dus de verwachting is dat het natuurfenomeen in onze regio grotendeels zichtbaar zal zijn.

De maansverduistering van vanavond wordt veroorzaakt door de bijschaduw van de aarde en is daardoor minder spectaculair dan een directe verduistering. De Maan beweegt zich namelijk door de bijschaduw van de Aarde, zodat er op een deel van het maanoppervlak minder direct zonlicht valt.

Om 20:11 uur wordt het hoogtepunt van de gedeeltelijke verduistering bereikt. Om 22:15 uur ziet de maan er weer uit als normaal.

Update:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.