15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeGemeentePetitie tegen De Woonplek: “Gemeente, zoek een andere locatie”

Petitie tegen De Woonplek: “Gemeente, zoek een andere locatie”

Purmerend – Purmerenders vragen de gemeente in een petitie om een andere locatie te vinden voor De Woonplek. Met name omwonenden van de locatie nabij het Leeghwaterpark zijn verbluft en boos over de plannen van de gemeente. Het college wil in De Woonplek maximaal 20 mensen met complexe problematiek langdurig huisvesten.

Op 8 januari 2020 hoorden de omwonenden voor het eerst over de plannen. Over de inhoud van het voorstel om mensen met dergelijke problematieken te clusteren zijn de meningen verdeeld. Maar over de plek zijn bijna alle omwonenden het eens: de voorgestelde locatie is niet verstandig.

“De gemeente noemt de locatie geïsoleerd. Wij zien het als een bruisend hart van activiteiten en daarnaast belangrijke route voor schoolgaande jongeren en forensen. Tevens vinden er op korte afstand emotioneel beladen begrafenissen en crematies plaats”, zo stelt een groep omwonenden die zich verenigd heeft om de plannen van het college te stoppen. In de petitie omschrijven zij de locatie van de voorziening ten opzichte van vele sociale voorzieningen in de regio. Ook menen zij dat de gemeente zich lijkt te vergissen in de complexiteit van de problematiek.

“Actiegroep De Woonplek” zal de komende dagen de buurt verder mobiliseren om een stem te laten horen op de bijeenkomsten van 21 en 23 januari a.s.. Ook zijn zij voornemens in te spreken bij de commissie in februari en bespreken zij hun zienswijze met de verschillende politieke partijen.

Bekijk hieronder de petitie.

‘De woonplek’ voor complexe multiproblematiek in Purmerend elders

Bezoekers van de speeltuin, de kinderboerderij, het zwembad, het park, omwonenden en passanten. de gemeente Purmerend wil een woonvoorziening opzetten voor mensen met een complexe problematiek (zoals verslaving, psychiatrie, gedragsstoornissen en/of crimineel gedrag) op steenworp afstand van een kinderrijke woonwijk, speeltuin, kinderboerderij, recreatief park, skatebaan en het zwembad.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.