9.2 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home112Opsporing verzocht deelt beelden daders brandstichting Roedestraat (video)

Opsporing verzocht deelt beelden daders brandstichting Roedestraat (video)

Purmerend – In de nacht van dinsdag op woensdag op 10 juli 2019 omstreeks kwart voor drie is aan de Roedestraat in de Purmer-Noord brand gesticht. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

Het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS besteedde vanavond in hun uitzending op NPO1 aandacht aan deze zaak. Op bewakingscamera is vastgelegd hoe er een lichtflits te zien is en meteen twee verdachten vluchten richting de Grotenhuysweg. Vervolgens staan twee scooters in de voortuin van de woning in brand.

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli 2019 zijn de daders gefilmd in de omgeving van de getroffen woning. Ze staken rond 02.40 uur de bromfietsen in brand, die tegen de gevel aan stonden.

Wakker door alarm

Het vuur greep direct om zich heen: de voorkant van het pand stond in lichterlaaie, met vlammen tot aan de dakgoot. Doordat ze wakker waren geworden van het alarm van één van de bromfietsen, wisten de slachtoffers het huis via de achterkant te ontvluchten.

Camerabeelden

Kort na 02.00 uur al kwamen de brandstichters voor het eerst in beeld, lopend op de Grotenhuysweg in de richting van de Roedestraat. Een half uur later lopen ze er weer, waarna ze ín de Roedestraat zijn gefilmd.

Help de politie

Kijkt u alstublieft goed naar de camerabeelden en meld het als u weet of vermoedt wie de twee mannen zijn. Als u informatie heeft over een mogelijk motief voor de brandstichting, hoort de politie dat heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Of deel uw informatie met de politie op het Tipformulier.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.2 ° C
10.7 °
7.3 °
47 %
1.3kmh
68 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.