Purmerendwonen

Ambities Stationsgebied vastgelegd in gebiedsvisie

Purmerend – De vraag naar woningen is enorm, vooral onder jongeren en ouderen. Om aan die vraag te voldoen en om Purmerend aantrekkelijk en toegankelijk te houden, wordt flink geïnvesteerd in de stad. Veel ruimte om te bouwen is er niet. Daarom is herontwikkeling van de stad essentieel, en dan vooral rondom het centrum en het stationsgebied.

Deze plekken zijn interessant voor jong en oud om te wonen. Centraal in de stad, dicht bij voorzieningen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Eén van de ontwikkellocaties is het gebied rondom het station en de Waterlandlaan. Dit gebied wordt ontwikkeld als een hoogstedelijk woon- en werkgebied. Om dit voor elkaar te krijgen is voor dit gebied een gebiedsvisie opgesteld. Het is de bedoeling om hier meer dan 1.000 woningen te bouwen, vooral appartementen.

De visie is nu klaar en wordt op 16 januari besproken in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. In de visie zijn de ambities voor het Stationsgebied vastgelegd. Belangrijke onderdelen zijn hoe aangekeken wordt tegen mobiliteit, de kwaliteit van de openbare ruimte, verdichten en hoe de aantrekkelijkheid van dit gebied kan worden verbeterd.

Uitvoering van de visie moet leiden tot de toevoeging van een bruisend woon-werkgebied, een aanvulling op de historische binnenstad met een eigen dynamiek. We maken de stad completer.’

Wethouder Thijs Kroese

Na bespreking in de commissie wordt er eind van de maand in de gemeenteraad een besluit genomen over de visie. Als de raad de visie vaststelt, wordt deze in de komende twee jaar verder verfijnd.  Zo wordt de komende jaren onder andere gewerkt aan een stedenbouwkundig masterplan dat meer in zal gaan op wat waar komt, de uitwerking van o.a. verkeer en parkeren en ontwerpen voor het verbeteren van de openbare ruimte.

De visie is tot stand gekomen in samenwerking met professionele partijen, maar ook met bewoners en ondernemers uit het gebied. Zo vormt dit document de basis voor verdere uitwerkingen van concrete ontwikkelingen in het gebied. De visie is ook opgesteld in samenspraak met partijen als de provincie, MRA, VRA, NS en Pro Rail. Met die partijen voert de gemeente straks aan de hand van deze visie het gesprek over onderwerpen als mobiliteit en wonen.

Geïnteresseerd in de visie? Bekijk het hier: https://www.purmerend.nl/ontwikkeling-stationsgebied

Relevante artikelen:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.