11.7 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
Home112Jeugd bekeurd in verlaten pand aan de Waterlandlaan "verboden toegang"

Jeugd bekeurd in verlaten pand aan de Waterlandlaan “verboden toegang”

Purmerend – Afgelopen zondag kreeg de politie een melding van de aanwezigheid van jeugd in het verlaten pand aan de Waterlandlaan. De laatste tijd komen deze meldingen weer binnen bij de politie na een tijdje van rust omdat de eigenaar het pand in 2018 heeft afgetimmerd met houten platen en de bordjes “verboden toegang”

In het pand werd door de politie een grote groep jongeren aangetroffen. Via de achterkant zou er weer toegang mogelijk zijn. De politie geeft aan dat het in het pand gevaarlijk is door alle vernielingen die daar in het verleden hebben plaatsgevonden. De toegang tot het pand is uitdrukkelijk verboden, benadrukt de politie. De aanwezige jeugd heeft een bekeuring van €95,00 exclusief €9,00 administratiekosten gekregen.

Geschiedenis pand

In het pand hebben vroeger diverse bedrijven gezeten. Aan de gevel is alleen nog een naam van een bedrijf zichtbaar die doet in administratie en jaarrekeningen. Door een brand in oktober 2016 is het verval van dit pand begonnen. Bedrijven verlieten het pand door problemen met de verhuurder/eigenaar.

In november 2018 heeft Regio Purmerend aandacht besteedt aan dit pand omdat je er gewoon naar binnen kon. De voor- en achterdeur lagen uit het slot. De politie trad toentertijd niet echt meer op vanwege de vele meldingen: “De gemeente moet het maar uitzoeken, wij doen hier niets meer mee.” In het pand was het een chaos. Muren die eruit zijn geschopt. Veel glas door gebroken ruiten. Verder veel “Chill” plekken en graffiti in de betreffende kantoorruimtes.

Naar aanleiding van onze berichtgeving in november 2018 heeft de gemeente Purmerend contact opgenomen met de eigenaar en gesommeerd het pand zo te dichten dat toegang niet langer mogelijk was. Het lijkt erop dat de eigenaar weer aan de gang moet.

In de nabije toekomst zou er sprake zijn van sloop van het gebouw wegens de toekomstige woningbouwactiviteiten in het Stationsgebied.

Zie hier de video die wij gemaakt hebben in 2018 binnen in het pand:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
1.8kmh
4 %
zo
19 °
ma
17 °
di
18 °
wo
17 °
do
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.