112Purmerend

Jeugd bekeurd in verlaten pand aan de Waterlandlaan “verboden toegang”

Purmerend – Afgelopen zondag kreeg de politie een melding van de aanwezigheid van jeugd in het verlaten pand aan de Waterlandlaan. De laatste tijd komen deze meldingen weer binnen bij de politie na een tijdje van rust omdat de eigenaar het pand in 2018 heeft afgetimmerd met houten platen en de bordjes “verboden toegang”

In het pand werd door de politie een grote groep jongeren aangetroffen. Via de achterkant zou er weer toegang mogelijk zijn. De politie geeft aan dat het in het pand gevaarlijk is door alle vernielingen die daar in het verleden hebben plaatsgevonden. De toegang tot het pand is uitdrukkelijk verboden, benadrukt de politie. De aanwezige jeugd heeft een bekeuring van €95,00 exclusief €9,00 administratiekosten gekregen.

Geschiedenis pand

In het pand hebben vroeger diverse bedrijven gezeten. Aan de gevel is alleen nog een naam van een bedrijf zichtbaar die doet in administratie en jaarrekeningen. Door een brand in oktober 2016 is het verval van dit pand begonnen. Bedrijven verlieten het pand door problemen met de verhuurder/eigenaar.

In november 2018 heeft Regio Purmerend aandacht besteedt aan dit pand omdat je er gewoon naar binnen kon. De voor- en achterdeur lagen uit het slot. De politie trad toentertijd niet echt meer op vanwege de vele meldingen: “De gemeente moet het maar uitzoeken, wij doen hier niets meer mee.” In het pand was het een chaos. Muren die eruit zijn geschopt. Veel glas door gebroken ruiten. Verder veel “Chill” plekken en graffiti in de betreffende kantoorruimtes.

Naar aanleiding van onze berichtgeving in november 2018 heeft de gemeente Purmerend contact opgenomen met de eigenaar en gesommeerd het pand zo te dichten dat toegang niet langer mogelijk was. Het lijkt erop dat de eigenaar weer aan de gang moet.

In de nabije toekomst zou er sprake zijn van sloop van het gebouw wegens de toekomstige woningbouwactiviteiten in het Stationsgebied.

Zie hier de video die wij gemaakt hebben in 2018 binnen in het pand:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.