11.7 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
HomeGemeenteGemeente organiseert een informatiebijeenkomst Biomassa

Gemeente organiseert een informatiebijeenkomst Biomassa

Purmerend – Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van de biomassa, wat is er te verwachten voor de nabije toekomst en hoe schoon en duurzaam is biomassa? Deze vragen zijn voor de gemeenteraad aanleiding geweest om een informatiebijeenkomst te organiseren over biomassa op maandagavond 27 januari. 

Aanleiding

Omdat de komende jaren in Purmerend flink wordt gebouwd, is het noodzakelijk een extra energievoorziening aan te leggen. De laatste jaren worden er veel vragen gesteld over biomassa als de oplossing voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. De gemeenteraad vindt het belangrijk om, vanuit zijn rol van volksvertegenwoordiger, dit maatschappelijk vraagstuk een podium te geven in de raadzaal van het stadhuis.
De bijeenkomst is vooral bedoeld om raadsleden en belangstellenden in Purmerend te informeren. Er staat nadrukkelijk geen besluitvorming over dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.

Gastsprekers zijn professor dr. Smeulders (TU Eindhoven), professor dr. ir. W.C. Turkenburg (Universiteit Utrecht) en dhr. H. Wanningen (Staatsbosbeheer). Zij spreken over de voor- en nadelen van biomassa, de CO2-uitstoot en andere effecten ten opzichte van alternatieven, en over de biomassa voor Purmerend.

Informatiebijeenkomst Biomassa Purmerend
Maandag 27 januari stadhuis Purmerend

Belangstellenden

Belangstellenden in Purmerend zijn welkom om de avond bij te wonen. De raadzaal heeft een beperkt aantal plaatsen. De bijeenkomst wordt daarom ook rechtstreeks uitgezonden via RTV Purmerend (Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390).

Heeft u een vraag waar u van de gastsprekers antwoord zou willen krijgen? Dan kunt u deze kenbaar maken via dit formulier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
1.8kmh
4 %
zo
19 °
ma
17 °
di
18 °
wo
17 °
do
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.