9.6 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendIJssalon zoekt man die wisseltruc doet (video)

IJssalon zoekt man die wisseltruc doet (video)

Purmerend – Michel Prinsen van Multi-IJs zoekt een man die een wisseltruc uithaalt met één van zijn medewerkers. De man bemachtigde via de klassieke wisseltruc een bedrag van €47,20.

Michel wil de man graag spreken en roept dan ook op om naar deze man uit te kijken. Tevens wil Michel een waarschuwing geven aan zijn collega ondernemers. “Laat je niet afleiden.”

Op de beelden is te zien dat de man een briefje van 50 euro pakt na het bestellen van een beker met bollen ijs. Vervolgens geeft hij deze af en vraagt na een paar seconden de 50 euro terug want de man zou de €2,80 toch contant hebben. Na wat getover met kleingeld en een hoop gebabbel komt de man tot de conclusie dat hij dit toch niet heeft en vanaf dit moment gebeurt het. Hij wil 20 euro geven maar geeft deze niet af omdat hij het wisselgeld van de 50 euro nog moet hebben die hij vervolgens door de ontstane commotie krijgt.

De man zou het eerder ook al geprobeerd hebben bij de Etos op de Burgemeester D. Kooimanweg. Daar is het echter niet gelukt.

Vervelend voor het personeel

Het ergste vindt Prinsen het voor zijn verkoopsters. “Zij hebben er echt moeite mee. De desbetreffende verkoopster zei ook tegen mij dat ze het geld wel ging pinnen voor me. Dat hoeft natuurlijk niet.” Hij vertelt verder dat hij het personeel wel regelmatig wijst op deze truc en ze leert ermee om te gaan. 

Dit is een echte klassieke wisseltruc die dagelijks door heel de wereld wordt gebruikt. Door de afleiding ontstaat er enige verwarring waar dit soort gespuis gebruikt van maakt.

Ook heeft de politie een tip voor kassiers of medewerkers van een winkel: “Bent u met de kassa of geld bezig? Probeer u zo min mogelijk te laten afleiden en vraag eventueel aan klanten of ze een moment willen wachten. Zo voorkomt u een hoop narigheid.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.6 ° C
10.6 °
8.3 °
80 %
7.2kmh
100 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.