Purmerend

Ontvoerde vrouw en kinderen door politie bevrijd. Purmerender aangehouden.

Amsterdam – Op 31 december 2019 werd vanuit Amsterdam-Noord een 31-jarige vrouw met haar twee kinderen van drie en zeven jaar oud ontvoerd. Nadat het de vrouw gelukt was via een bekende de politie te alarmeren, is de politie direct een uitgebreid opsporingsonderzoek gestart.

Dat leidde naar de verblijfplaats van de vrouw in een woning  in Almere. Op 1 januari 2020 slaagden leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) erin de vrouw en haar kinderen te bevrijden uit de woning waar ze werden vastgehouden.

Inmiddels zijn tien verdachten aangehouden. Na voor de Raadkamer te hebben gestaan zitten er nog zes personen vast: vijf mannen en één vrouw – in leeftijd variërend van 19 tot 28 jaar – uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. Er zijn bij de diverse verdachten in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro in contanten aangetroffen en in beslag genomen.

Rapscene

Uit het onderzoek is de voorlopige verdenking gerezen dat een deel van de verdachten deel uitmaakt van de rapscene in Amsterdam Zuidoost.

De politie vermeldt de aanhoudingen nu pas, omdat één van de aangehouden verdachten tot en met afgelopen maandag in beperkingen zat.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.