14.4 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomePurmerend131 woningen op locatie Jorritsma in Wagenweggebied

131 woningen op locatie Jorritsma in Wagenweggebied

Purmerend – Het college heeft de 3e anterieure overeenkomst afgesloten voor woningbouw in het Wagenweggebied. Het gaat in deze overeenkomst om de voormalige locatie van Jorritsma en bestaat uit een leegstaand garagepand en een stuk braakliggend terrein aan de achterzijde. In totaal gaat het om 131 woningen waarvan 26 sociale huurwoningen, 39 middeldure en 96 vrije sector woningen. De 26 sociale huurwoningen zullen aan woningcorporatie Wooncompagnie turn-key worden afgeleverd. 

Eerder was er al sprake van woningbouw op de locatie Dopsloot – 70 sociale huurwoningen door woningcorporatie Wooncompagnie en Wagenweg 9 – 69 middeldure woningen. Door dit samen te voegen voldoet het college aan de zogenaamde 30/30/40 verdeling die stelt dat er bij elk project 30% sociale huurwoningen, 30% middeldure woningen en 40% vrije sector woningen moet worden gerealiseerd. De verwachting is dat na de zomer 2021 de eerste palen de grond in kunnen als alle procedures soepel verlopen. 

Het plan zal eerst nog door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd omdat het college een bedrag van €133,000 wil betalen om de 26 huurwoningen te kunnen realiseren. “Aanvankelijk wilde Wooncompagnie de gronden verkopen voor marktwoningen omdat in de tijd van aankoop van deze gronden Wooncompagnie een grondprijs heeft betaald die past bij marktwoningen. Wooncompagnie heeft dus de gronden tegen een wezenlijk ander bedrag aangekocht dan de sociale grondprijs. Dat heeft als gevolg dat zij financieel fors moeten toeleggen op dit project. De corporatie heeft aangegeven bereid te zijn toch sociale huurwoningen te realiseren.” 

Voorrang voor Purmerenders 

De ontwikkelaar – Bot Bouw uit Heerhugowaard –  heeft zich bereid getoond om de doorstroom te bevorderen. Daarom heeft de ontwikkelaar aangegeven voorrang te verlenen aan huurders uit Purmerend die een sociale huurwoning achterlaten. 

Inspraak omwonenden

Wanneer het conceptontwerp van het plan en de openbare inrichting gereed is, wordt dit door de ontwikkelaar aan de omwonenden gepresenteerd, tijdens een inloopavond, waar men in gesprek kan, vragen kan stellen en opmerkingen kan maken. Dit gebeurt voordat de omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Zo kan eventuele feedback van de omwonenden nog worden uitgewerkt in het definitieve plan. 

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
1.8kmh
100 %
za
18 °
zo
18 °
ma
18 °
di
17 °
wo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.