Onderwijs

30/31 januari: bijna alle basisscholen en deel middelbaar onderwijs staakt

Regio Purmerend – De oproep van de vakbonden aan het onderwijs om te gaan staken op 30 en 31 januari wordt door een zeer groot deel van de scholen in onze regio gesteund. Een groot deel van de basisscholen gaat twee volle dagen dicht. Ook op het middelbaar onderwijs is de stakingsbereidheid groot.

Het over grote deel van de basisonderwijs sluit beide dagen de deuren. Alle basisscholen van OPSPOOR (37 scholen in onze regio) staken mee. Van het CPOW (15 scholen) is het merendeel gesloten, een paar scholen hebben besloten open te blijven.

Docenten van de middelbare scholen van De PSG bepalen individueel of ze gaan staken. Ook daar is de stakingsbereidheid groot, maar zeker niet 100%. De PSG-scholen inventariseren de komende tijd hoe groot de beschikbare formatie tijdens de staking is. Aan de hand daarvan wordt bepaald of en hoe de scholen open gehouden kunnen worden. Het streven is om zo min mogelijk uitval te bewerkstelligen. Maar of dat gaat lukken en in welke vorm is nog niet duidelijk.

Vorig jaar staakte het onderwijs ook meerdere malen. Ondanks de loonsverhogingen wordt de aangekondigde staking doorgezet. De bonden willen dat Den Haag structureel meer geld vrijmaakt voor onderwijs.

Relevante artikelen:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.