wonen

Tijdelijke modelwoning langs Statenpad

Purmerend – Vanaf vrijdag 31 januari tot vrijdag 31 juli staat er een modelwoning van de tijdelijke woonunits langs het Statenpad, aan de achterkant van het stadhuis. De modelwoning is voor toekomstige bewoners van de tijdelijke woningen in Purmerend: om alvast een indruk te krijgen van hun toekomstige woonsituatie.

Donderdag 30 januari begint de gemeente met het glad maken van de grond en worden enkele platen geplaatst waarop de woning komt te staan. Vrijdag 31 januari wordt de modelwoning geplaatst tussen 10.00 en 13.00 uur. De modelwoning wordt met een kraan op zijn plek gezet. Hiervoor zijn tussen 7.00 en 13.00 uur zo’n 20 parkeerplaatsen van het parkeerterrein achter het gemeentehuis afgezet met lint.

Gebruik modelwoning

In de woning voert de gemeente straks intakegesprekken met toekomstige bewoners van de tijdelijke woningen. Deze bezoekers zijn geadviseerd met de fiets of met openbaar vervoer te komen, zodat er geen extra parkeerdruk in de buurt ontstaat. Mocht men wel met de auto komen, dan is geadviseerd te parkeren op de tijdelijke parkeerterreinen aan de Wagenweg of Kooimanpark.

Tijdelijke woningen

Dit jaar realiseert de gemeente ruim 200 tijdelijke woningen op 4 locaties in de stad. De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben. In de modelwoning krijgen de nieuwe bewoners een beeld van hun toekomstige woonsituatie.

Bericht Gemeente Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

 1. Wat een schijnvertoning van de politiek om jongeren en starters in containers te laten wonen, om ze er vervolgens na twee jaar uit de sturen. Hoe gaan ze daarna nog een woning kopen? nee die mogen ze huren tegen woeker huurtjes van huisjesmelkers, vriendjes van de VVD fractie en dhr. Dompeling. Die hebben de afgelopen jaren op slinkse manieren allerlei starterswoningen weten weg te kapen. En het dan raar vinden dat jongeren geen perspectief meer zien.

 2. Jammer dat het artikel wat essentiële zaken mist, ik zal wat zaken opsommen.
  bron: https://regiopurmerend.nl/2020/01/06/inschrijfformulier-tijdelijke-woningen-purmerend/

  De woning betreft een studio van ongeveer 25 m².
  De huurprijs is € 500,- per maand, excl. servicekosten
  Het huurcontract is voor maximaal 2 jaar.
  Dit betekent dat het huurcontract na twee jaar eindigt.
  Je bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een woonplek na deze periode.
  Oftewel: je staat weer op de keien, achter in de wachtrij.

  En bedenk dat maar 30% van de luxe woningen naar de regulier wachtenden gaan (via loting), de rest gaat nl.naar mensen die voorkeur genieten o.b.b. AOP of WMO.

  En hou dan ook in de gaten dat er een nieuw voorstel voor de verdeling van alle huurwoningen in de gehele regio, waar Purmerend onder valt, in de maak is.
  Zie: https://regiopurmerend.nl/2020/01/24/voorstel-nieuwe-verdeling-sociale-huurwoningen/

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: