dieren

Overeenstemming hondenuitlaatveld Lauwersmeer: realisatie najaar 2020

Purmerend – Met de bouw 30 sociale huurwoningen aan het Drontermeer, zal ook het tijdelijke hondenuitlaatveld moeten verdwijnen. Inmiddels is er een nieuwe locatie gevonden aan het Lauwersmeer.

De wijkkerngroep Purmer Zuid gaf in de zomer van 2019 aan het verdwijnen van het hondenuitlaatveld een onwenselijke ontwikkeling te vinden. Zij spraken hun zorgen uit dat bij de toekomstige openbare inrichting van het Drontermeer overal een hondenpoepopruimplicht zal gaan gelden. Dit zou ten koste gaan van effectiviteit van de hondenuitlaatroutes in Purmer-Zuid.

Het oorspronkelijke schetsontwerp van de gemeente is op verzoek van direct omwonenden aangepast. Zo is het hekwerk komen te vervallen welke was bedoeld als afscherming van de weg en de voorkant van het veldje. Dit omdat de omwonenden vreesden voor overlast van hangjongeren. Verder werd in het kader van de veiligheid verzocht om een strook aan te brengen met een andere tegelkleur. Deze strook is bedoeld als voetpad naast het fietspad.

“De groep heeft aangegeven blij te zijn het resultaat van dit eindontwerp”, zo meldt wethouder Kroese in een memo aan de gemeenteraad. De verwachting is dat de werkzaamheden in het najaar van 2020 zullen starten.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: