19.3 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomedierenOvereenstemming hondenuitlaatveld Lauwersmeer: realisatie najaar 2020

Overeenstemming hondenuitlaatveld Lauwersmeer: realisatie najaar 2020

Purmerend – Met de bouw 30 sociale huurwoningen aan het Drontermeer, zal ook het tijdelijke hondenuitlaatveld moeten verdwijnen. Inmiddels is er een nieuwe locatie gevonden aan het Lauwersmeer.

De wijkkerngroep Purmer Zuid gaf in de zomer van 2019 aan het verdwijnen van het hondenuitlaatveld een onwenselijke ontwikkeling te vinden. Zij spraken hun zorgen uit dat bij de toekomstige openbare inrichting van het Drontermeer overal een hondenpoepopruimplicht zal gaan gelden. Dit zou ten koste gaan van effectiviteit van de hondenuitlaatroutes in Purmer-Zuid.

Het oorspronkelijke schetsontwerp van de gemeente is op verzoek van direct omwonenden aangepast. Zo is het hekwerk komen te vervallen welke was bedoeld als afscherming van de weg en de voorkant van het veldje. Dit omdat de omwonenden vreesden voor overlast van hangjongeren. Verder werd in het kader van de veiligheid verzocht om een strook aan te brengen met een andere tegelkleur. Deze strook is bedoeld als voetpad naast het fietspad.

“De groep heeft aangegeven blij te zijn het resultaat van dit eindontwerp”, zo meldt wethouder Kroese in een memo aan de gemeenteraad. De verwachting is dat de werkzaamheden in het najaar van 2020 zullen starten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
21.7 °
17 °
70 %
0.9kmh
58 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.