18.3 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendBurgemeester Bijl roept op tot betamelijkheid: "Onbeschoft gedrag zullen wij niet meer...

Burgemeester Bijl roept op tot betamelijkheid: “Onbeschoft gedrag zullen wij niet meer accepteren.”

Purmerend – Afgelopen donderdag viel Purmerend Totaal weer in de brievenbus. Hierin roept de burgemeester op tot betamelijkheid in de discussie’s tijdens informatie- en inspraakbijeenkomsten en op social media. Onderstaand integraal de tekst van de burgemeester uit Purmerend Totaal.

Purmerend is in beweging. Dat is al eerder in onze geschiedenis gebeurd, maar de laatste tijd is het weer flink raak in de stad. De vraag naar woningen is groot en er wordt veel gebouwd. Het parkeren is een thema dat velen raakt. De inrichting van de buitenruimte en de aanleg van voorzieningen zijn voer voor discussie. Het is zeker zo, dat deze ingrepen soms tijdelijk overlast geven. Vervelend, maar onvermijdelijk.

Verandering is niet eenvoudig, maar de ervaring leert ook dat de uitdrukking meestal van toepassing is dat “een mens dikwijls lijdt door het lijden dat hij vreest”.

Dit laat onverlet dat het goed is met elkaar het gesprek aan te gaan over komende veranderingen. Dit past bij onze wijze van besturen en geeft vaak aanleiding tot aanpassing van de plannen. Wij snappen dat discussies soms met emoties gepaard gaan. Daar is niets mis mee zolang die emoties fatsoenlijk worden geuit en binnen de grenzen van het betamelijke blijven.

Helaas gaat het hier de laatste tijd steeds vaker fout. Vooral bij informatie- en inspraakbijeenkomsten en op social media. Sommige inwoners gebruiken de meest grove bewoordingen richting onze medewerkers. Natuurlijk hoeft men het niet eens te zijn met plannen; natuurlijk mag men een andere mening hebben, maar het uiten hiervan moet binnen de grenzen van het betamelijke blijven. Onbeschoft gedrag zullen wij niet meer accepteren.

Dit betekent dat betrokkene zal moeten vertrekken en, zo niet, dan zullen wij de bijeenkomst beëindigen.

Wij wonen met velen in Purmerend. Wij willen een stad zijn, waarin wij rekening met elkaar houden. Het is een hele opgave de neuzen enigszins in dezelfde richting te krijgen. Daar wordt door iedereen hard aan gewerkt. Dus wil ik vragen, nee, moet ik vragen om fatsoenlijk omgaan met elkaar en met onze medewerkers.

Burgemeester Don Bijl.

Heeft u Purmerend Totaal gelezen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Nederlandse synoniemen van betamelijk, ander woord voor betamelijk

synoniemen van betamelijk (Nederlands) op mijnwoordenboekSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Heeft u Purmerend Totaal gelezen? Neen, dat gaat niet als je Purmerend Totaal niet ontvangt (geen stickers op de brievenbus).
    Maar eh meneer Bijl: wilt u uw ambtenaren hier dan ook even op wijzen?
    En als u toch bezig bent wilt u dezelfde ambtenaren die van alles zeggen op ALGEMENE BEWONERSbijeenkomsten, niet en expliciet in een overleg met een zgn.bewonerscommissie allerlei toezegging terugdraaien en “vergeten” ALLE direct omwonenden per mail of brief te informeren.
    Fatsoen is een tweerichtingsweg, meneer Bijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.4 °
17.8 °
77 %
4kmh
100 %
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
18 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.