112Purmerend

Politie Purmerend komt met wapeninleveractie en zoekt hiervoor een slogan

Purmerend – De politie Purmerend start van 2 t/m 9 maart 2020 een wapeninleveractie. De politieagenten Wendy en Jeroen zijn druk doende om de actie vorm te geven.

“Wij gaan ons naast het inleveren van wapens ook extra richten op wapenbezit onder minderjarigen.”, aldus de agenten op Facebook. “Op dit moment zijn wij er druk mee bezig maar hebben zelf nog niet echt ideeën voor een slogan.” Mocht u een idee hebben dan horen de agenten dat graag onder hun bericht op Facebook.

Update: Genoemde datum is niet haalbaar. De exacte datum volgt nog.

Over de exacte details van de wapeninleveractie wordt nog in een later stadium door de agenten gecommuniceerd maar uitgaande van de landelijke kaders dan kunnen steekwapens, stootwapens, slagwapens in de betreffende week zonder afspraak, anoniem gedeponeerd worden in een ton op een van de deelnemende politiebureau’s. Mocht iemand in het bezit zijn van een vuurwapen dan kan deze persoon zich telefonisch melden om te voorkomen dat mensen met het wapen moeten reizen of er een politiebureau mee binnen lopen. Het vuurwapen worden dan bij de betreffende persoon thuis opgehaald. Dit doet de politie in burger en in een onherkenbare auto.

Eerder starten de twee agenten al een live volgdienst op Facebook. Hiermee kon op 24 januari j.l. de gehele dienst van de agenten live gevolgd worden door de updates die beiden gaven. De live volgdienst is door meer dan 1000 mensen gevolgd.

Volg de Purmerendse politie op de voet tijdens live volgdienst –

Purmerend – Morgen 24 januari gaat de politie Purmerend voor de eerste keer een zogenaamde volgdienst organiseren. Vanaf 14:00 uur tot 23:00 uur zal de politie Purmerend een virtueel kijkje geven in de dagelijkse werkzaamheden.Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: Via Facebook worden er door de dienstdoende agenten updates gegeven over wat zij tijdens …


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

  1. Klopt, we lezen net dat de datum is uitgesteld. We zullen zo even een nieuw linkje plaatsen.

  2. Politie is met het bericht ‘under cover gegaan. Niet meet te vinden.

    Goede slogan zou zijn: Wapen stoer? Je toekomst naar z’n moer!

  3. “Wapens maken meer kapot dan je lief is: lever je waoen(s) daarom in”

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: