10.9 C
Purmerend
maandag 25 maart 2024
HomegorsOvereenkomst voor 57 sociale huurwoningen aan de Gorslaan

Overeenkomst voor 57 sociale huurwoningen aan de Gorslaan

Purmerend – Het college van burgemeester en wethouders heeft afspraken gemaakt met Pakhuis Real Estate voor het ontwikkelen van 57 sociale huurappartementen aan de Gorslaan 10.

Deze afspraken zijn nu vastgelegd in een zogenaamde anterieure overeenkomst, wat betekent dat het plan nu naar een volgende fase gaat. Het pand aan de Gorslaan is een vrijwel leegstaand kantoorpand. Dit pand blijft behouden en de kantoren worden omgebouwd naar woningen.
 
Het plan sluit goed aan bij de visie voor het stationsgebied, die afgelopen donderdag is vastgesteld door de gemeenteraad. In die visie wordt een beeld geschetst van een gebied waar wonen en werken gecombineerd worden. De locatie aan de Gorslaan ligt daarbij op de grens tussen woon- en werkgebied.

Sociale huurwoningen

Wethouder Thijs Kroese is verheugd dat dit project naar een volgende fase gaat: ‘We waarderen de inspanning van de ontwikkelaar om te kijken hoe op deze plek sociale huurwoningen zouden kunnen komen. Het gaat meestal andersom: eerst woningen in een duurdere categorie en daarna ter compensatie sociaal bouwen. Sociale huurwoningen zijn hard nodig in de stad en op deze plek, waar al een prima gebouw staat, kunnen we ze hopelijk op korte termijn realiseren.”

Vervolg

Om hier woningen te kunnen ontwikkelen, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Daarover beslist de raad. Naar verwachting neemt de raad hierover voor de zomer een besluit. Als de bestemming gewijzigd is, kan de verbouwing vermoedelijk in het laatste kwartaal van 2020 beginnen.

Relevant artikel:

Ambities Stationsgebied vastgelegd in gebiedsvisie –

Purmerend – De vraag naar woningen is enorm, vooral onder jongeren en ouderen. Om aan die vraag te voldoen en om Purmerend aantrekkelijk en toegankelijk te houden, wordt flink geïnvesteerd in de stad. Veel ruimte om te bouwen is er niet. Daarom is herontwikkeling van de stad essentieel, en dan vooral rondom het centrum en …



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.8 °
9.4 °
69 %
4kmh
98 %
ma
11 °
di
12 °
wo
11 °
do
10 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.