Regionaal

Zet je schrap: zondag gaat het flink stormen

Noord-Holland – Aan het relatief rustige winterweer van de afgelopen dagen komt dit weekend abrupt een einde. Ciara komt er aan. Zondag trekt volgens de weersvoorspellingen de eerste storm met een naam over ons land.

Volgens weerman Jan Visser van Mediapartner NH-Nieuws is het vandaag en morgen overdag nog rustig, maar slaat het weer in de nacht van zaterdag op zondag compleet om.

“De dag begint met flinke regen. De zuidwesterwind aan de kust is dan stormachtig. Waarschijnlijk zelfs met stormkracht negen. Er is een grote kans op windsnelheden van 100 tot 120 kilometer per uur”, aldus de weerman. 

Diepe depressies

Ook op maandag kunnen we nog last hebben van de storm, met name in de ochtend. “Maar eigenlijk zal het komende week een komen en gaan zijn van diepe depressies.” Maandagochtend kan daardoor een drukke ochtendspits worden, zeker als er ook nog verspreid buien vallen. Automobilisten moeten ’s ochtends vroeg op lokale wegen ook uitkijken voor omgevallen bomen of afgebroken takken.

Vastzetten

Geadviseerd wordt om spullen in de tuin vast te zetten. Ook bouwbedrijven worden opgeroepen om vanmiddag op hun bouwlocaties alles na te lopen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.