14.6 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomeCultuurFreepainter Marcus is winnaar Sterren op het doek 2020

Freepainter Marcus is winnaar Sterren op het doek 2020

Purmerend – Afgelopen november stond een bekende Purmerender centraal tijdens Sterren op het Doek. 11 kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend gingen in de foyer van theater Purmaryn aan de gang om voorschetsen te maken van Eveline Tijmstra. Eveline Tijmstra is wethouder in de gemeente Purmerend met o.a. kunst en cultuur in haar portefeuille en o.a. bekend om haar vlogs over de historie van Purmerend. 

Nadat de kunstenaars hun werken in hun atelier hadden afgemaakt werden ze tentoongesteld in de Purmaryn en kon het publiek op zijn of haar favoriet stemmen. Vanmiddag mocht Eveline haar favoriete kunstwerk uitkiezen die ze na 22 februari in haar huis mag ophangen. Na alle kunstwerken bekeken te hebben, had Eveline 2 werken op het oog die haar favoriet waren. Het ging om de werken van Freepainter Mark de Vries (Marcus) en Visual Artist Nynke van Zwol.

“Ik herken mijzelf in alle kunstwerken en dat is echt heel bijzonder. En dan moet je kiezen en dat is een van de moeilijkste opgave die ik tot nu toe gehad heb. Ik vind 2 schilderijen heel mooi en dan is het best moeilijk om hier een keus in te maken. Beide zouden mij keus zijn maar ik mag er maar een kiezen. En dan kies ik voor het schilderij van Mark de Vries.”, geeft Eveline aan tijdens haar speech voor de aanwezigen.

Visual Artist Nynke van Zwol won de publieksprijs met de meeste publieksstemmen. Zij had 34 stemmen van de in totaal 136 uitgebrachte stemmen. “Ik ben heel blij en heel trots. Ik heb mijn best gedaan. Ik ben niet echt een portretschilder maar ik vind wel dat het goed gelukt is.”, aldus Nynke.

De kunstwerken zijn nog tot 22 februari te bezichtigen in de hal van de kleine zaal in theater de Purmaryn

Mark de Vries en Nynke van Zwol
Freepainter Marcus – Mark de Vries
Visual Artist Nynke van Zwol

NYNKE VAN ZWOL

Inner Scription Oracle, card 16

Freepainter Marcus

Artiest kunstschilder acrylverf kleurrijk kunst Marcus

Relevant artikel:

Sterren op het doek Purmerend: Eveline Tijmstra “Superleuk” –

Purmerend – Vanmiddag stond een bekende Purmerender centraal tijdens Sterren op het Doek. 11 kunstenaars gingen in de foyer van theater Purmaryn aan de gang om voorschetsen te maken van Eveline Tijmstra. Zij was door de organisatie, stichting Kunst & Crearoute Purmerend, uitgekozen om dit jaar door kunstenaars op het doek of in andere technieken …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
15.6 °
13.3 °
77 %
0.9kmh
7 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.