11.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
Home112Twee 17-jarige Purmerenders aangehouden voor inbraak Monteverdistraat

Twee 17-jarige Purmerenders aangehouden voor inbraak Monteverdistraat

Purmerend – Op maandag 3 februari kwam er rond 13:00 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie dat er was ingebroken in een woning aan de Monteverdistraat in Purmerend. De daders zouden al vertrokken zijn.

Terwijl de politie onderweg was naar de woning om de aangifte op te nemen, belde een oplettende getuige dat er twee jongens uit een steeg aan de Monteverdistraat renden met een laptoptas in hun handen. De melder gaf een goed signalement op.

Een uur eerder kwam er een melding van een verdachte situatie op de Jurggenstraat in Purmerend. Een aantal jongeren hadden zich verdacht gedragen en waren een erf opgelopen. De melder had camerabeelden van deze personen die meteen met de politie gedeeld werden. Dienstdoende jeugdagenten herkenden de personen op de camerabeelden. De twee jongeren kwamen overeen met het opgegeven signalement van de twee rennende jongens uit de steeg in de Monteverdistraat.

De politie is direct naar de woningen gegaan van de personen. Voor de woning van een van de twee stonden twee fietsen: dezelfde twee fietsen die bij de melding gezien waren. Hierop heeft de politie de woning betreden en troffen de twee heren aan. Zij werden aangehouden en in de woning werden de gestolen goederen aangetroffen en in de tuin van de woning, een tas met inbrekersgereedschappen.

De twee 17-jarige jongemannen uit Purmerend zitten nog altijd vast voor nader onderzoek en zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Inmiddels kan één van de heren aan een tweede woninginbraak gekoppeld worden als verdachte.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Stelletje snotneuzen met een mentaliteit van: “ik wil, ik moet, ik zal …….en evt.pak ik het van een onschuldige af”.
    Goed dat ze ze te pakken hebben, nu doorpakken d.e.z. echte straf i.p.v. thee, koekjes, een praatje en een waaeschuwend vingertje met de pamperende woorden van meneer agrnt:”Dat mag jij niet meer doen hoo”.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
11.2 ° C
11.7 °
10.6 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.