112Hart van de RegioVolendam

Volendamse held Kees Tol (80) redt leven van peuter

Volendam – Op vrijdag 7 februari 2020, omstreeks 17.00 uur, fietste de 80 jarige Kees Tol, over de Gravelandstraat. Hij zag daar een klein jongetje bij de waterkant staan. Deze wees in de richting van het water.

De heer Tol bedacht zich geen moment. Tol stapte van zijn fiets en zei tegen zijn vrouw; “Pak mijn fiets, er ligt er een in het water.” De heer Tol zag nog net een klein kind onder water verdwijnen. De Volendamse held ging direct te water, zwom er heen en kon onder water het kind vast pakken en naar boven trekken.

Hij bracht het kindje naar de kant en klom zelf ook uit het water. Het bleek te gaan om een 2-jarig jongetje uit Volendam. Het jongetje begon direct hard te huilen. Het jongetje was in een onbewaakt moment aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en door onbekende oorzaak in het water gevallen.

Bij het ter plaatse komen van de ambulance bleek dat het gelukkig goed ging met de jongen, maar dat hij voor de zekerheid toch even mee moest naar het ziekenhuis. Vandaag kreeg de moedige redder thuis bezoek van de Volendamse wijkagent Kitty die hem hartelijk bedankte voor zijn levensreddende actie en hem een bloemetje overhandigde.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.