11.7 C
Purmerend
vrijdag 24 maart 2023
Home112Volendamse held Kees Tol (80) redt leven van peuter

Volendamse held Kees Tol (80) redt leven van peuter

Volendam – Op vrijdag 7 februari 2020, omstreeks 17.00 uur, fietste de 80 jarige Kees Tol, over de Gravelandstraat. Hij zag daar een klein jongetje bij de waterkant staan. Deze wees in de richting van het water.

De heer Tol bedacht zich geen moment. Tol stapte van zijn fiets en zei tegen zijn vrouw; “Pak mijn fiets, er ligt er een in het water.” De heer Tol zag nog net een klein kind onder water verdwijnen. De Volendamse held ging direct te water, zwom er heen en kon onder water het kind vast pakken en naar boven trekken.

https://twitter.com/P2000Regio11/status/1225811921233944578

Hij bracht het kindje naar de kant en klom zelf ook uit het water. Het bleek te gaan om een 2-jarig jongetje uit Volendam. Het jongetje begon direct hard te huilen. Het jongetje was in een onbewaakt moment aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en door onbekende oorzaak in het water gevallen.

Bij het ter plaatse komen van de ambulance bleek dat het gelukkig goed ging met de jongen, maar dat hij voor de zekerheid toch even mee moest naar het ziekenhuis. Vandaag kreeg de moedige redder thuis bezoek van de Volendamse wijkagent Kitty die hem hartelijk bedankte voor zijn levensreddende actie en hem een bloemetje overhandigde.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,560VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
12 °
za
9 °
zo
8 °
ma
7 °
di
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.