Purmerend

Verdachte van inrijden op publiek ‘Carbecue’ in Purmerend hoort half jaar cel eisen

Haarlem – De man die ervan verdacht wordt te hebben ingereden op een groep mensen na een ‘Carbecue’ in Purmerend, heeft zich vandaag moeten verantwoorden voor de rechtbank in Haarlem. De officier van justitie eiste een half jaar onvoorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van twee jaar.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

De 39-jarige Navgeet K. uit Badhoevedorp reed tijdens het evenement op 25 augustus 2019 in op het publiek, waarbij drie mensen gewond raakten. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Toen het ongeluk gebeurde was K. onder invloed van alcohol en was daarnaast beginnend bestuurder.

De raadsman van K. vond echter dat de organisatie van Carbecue verantwoordelijk was en eiste vrijspraak voor zijn cliënt.

‘Carbecue’

Tijdens het evenement kwamen eigenaren en fanaten van sportieve auto’s, zogeheten ‘muscle cars’, bijeen. Getuigen meldden destijds dat de auto, die Navgeet K. bestuurde, onderdeel was van de show die rondom de barbecue werd georganiseerd.

Op de beelden is te zien dat K. met hoge snelheid aan komt rijden en om onbekende reden van de weg raakt. Hij komt tot stilstand tegen een betonnen paaltje en raakt daarbij enkele mensen die langs de weg staan. 

De rechtbank zal op 27 februari uitspraak doen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by