Purmerend

Bedrijf uit Purmerend beschuldigd van oplichting bij verkoop mondkapjes voor China

Purmerend – Een bedrijf uit Purmerend zou een Britse en een Chinees-Australische ondernemer hebben opgelicht bij de aankoop van 20 miljoen mondkapjes. De twee deden een aanbetaling van 1,2 miljoen euro maar hebben nog niks gezien, zo schrijft de NOS.

De zakenmannen vlogen na de aanbetaling naar Nederland om de voorraad mondkapjes te bekijken. Ze zouden in een hotel bij Amsterdam Centraal worden opgehaald, maar dat gebeurde niet, meldt de NOS, die de koopovereenkomst heeft ingezien. 

Als reden gaf het Purmerendse bedrijf vertraagd te zijn, maar in de dagen erna kwam er ook niemand. De Britse ondernemer dreigde naar de politie te stappen en sindsdien zou het bedrijf niet meer bereikbaar zijn. 

Bitcoins

Wel kregen de ondernemers een mail met de vraag de aanklachten in te trekken en rest van het bedrag in bitcoins te betalen. Later werden de ondernemers naar een Rotterdams adres gestuurd waar een deel van de mondkapjes zouden liggen, maar ook dit bleek niet te kloppen.  

De twee hebben aangifte gedaan bij de marechaussee op Schiphol. 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Schande om over de ruggen van mogelijke slachtoffers je zakken te vullen!
    Hoop dat deze oplichters snel opgepakt worden, het betaalde geld teruggevonden wordt en Britse en een Chinees-Australische ondernemer schadeloos kunnen worden gesteld.

    Oplichting; je kunt niet dieper zakken, bah, bah.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: