16.5 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendBedrijf uit Purmerend beschuldigd van oplichting bij verkoop mondkapjes voor China

Bedrijf uit Purmerend beschuldigd van oplichting bij verkoop mondkapjes voor China

Purmerend – Een bedrijf uit Purmerend zou een Britse en een Chinees-Australische ondernemer hebben opgelicht bij de aankoop van 20 miljoen mondkapjes. De twee deden een aanbetaling van 1,2 miljoen euro maar hebben nog niks gezien, zo schrijft de NOS.

De zakenmannen vlogen na de aanbetaling naar Nederland om de voorraad mondkapjes te bekijken. Ze zouden in een hotel bij Amsterdam Centraal worden opgehaald, maar dat gebeurde niet, meldt de NOS, die de koopovereenkomst heeft ingezien. 

Als reden gaf het Purmerendse bedrijf vertraagd te zijn, maar in de dagen erna kwam er ook niemand. De Britse ondernemer dreigde naar de politie te stappen en sindsdien zou het bedrijf niet meer bereikbaar zijn. 

Bitcoins

Wel kregen de ondernemers een mail met de vraag de aanklachten in te trekken en rest van het bedrag in bitcoins te betalen. Later werden de ondernemers naar een Rotterdams adres gestuurd waar een deel van de mondkapjes zouden liggen, maar ook dit bleek niet te kloppen.  

De twee hebben aangifte gedaan bij de marechaussee op Schiphol. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Schande om over de ruggen van mogelijke slachtoffers je zakken te vullen!
    Hoop dat deze oplichters snel opgepakt worden, het betaalde geld teruggevonden wordt en Britse en een Chinees-Australische ondernemer schadeloos kunnen worden gesteld.

    Oplichting; je kunt niet dieper zakken, bah, bah.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.3 °
15.5 °
73 %
0.9kmh
93 %
wo
21 °
do
20 °
vr
22 °
za
21 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.