11.4 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
Home112Middenbeemster: Dame (88) slachtoffer van gehaaide bankpasfraude (video)

Middenbeemster: Dame (88) slachtoffer van gehaaide bankpasfraude (video)

Middenbeemster – Bijna 1.500 euro aan kleding en twee geldopnames. Binnen enkele uren plunderde een gehaaide fraudeur de rekening van een 88-jarige inwoonster uit Middenbeemster. De beelden kwamen vandaag naar buiten via het programma Opsporing verzocht van AVROTROS.

Zogenaamd als medewerker van een waterleidingbedrijf kwam hij die vrijdag 28 juni 2019 bij haar langs. Het slachtoffer – zowel slechthorend als slechtziend – vond het een beetje vreemd, maar liet de man binnen. 

“Ik red me wel”

Na de woorden “U hoeft niets te doen, ik red me wel” doorzocht hij de woning. Naast haar bankpas, maakte hij ook twee gouden kettinkjes buit. De hanger van één daarvan is een gouden munt met een afbeelding van Juliana. De andere ketting heeft een bruine ovale steen: een geslepen carneool in een filigraan zetting.

Tekening van gestolen hanger

Kinkerstraat in Amsterdam

Ongeveer een uur later verschijnt de man bij een kledingzaak aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij schaamteloos diverse kledingstukken uitzoekt. Zonder te passen, rekent hij zijn buit af met de gestolen bankpas. De totale rekening is bijna 1.500 euro aan kleding.

Pinpasfraude bij geldautomaten

Daar blijft het helaas niet bij, want hij neemt die dag ook nog bedragen op bij geldautomaten aan het Osdorpplein en Mercatorplein in Amsterdam. Hij pint hier wederom met de gestolen bankpas.

Help de politie

Herkent u de man op de beelden of weet u wat er is gebeurd met de gekochte kledingstukken of de gestolen sieraden? Geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Of geef de tip online door: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/formulier/2019/november/04-babbeltruc-en-bankpasfraude.html



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Tsjonge tsjonge wat een vreslijke laffe gast ben je als je anderen (m.n. ouderen) zo benadeelt puur en alleen voor je eigen gewin.
    O, ik kan hier zo boos om worden: ik zou zo’n gast met alle liefde een paar opvoedkundige tikken op zijn achterste én handen geven.
    Maar dan wel zo, dat-ie een paar weken moeilijk kan zitten en zijn handen alleen kan gebruiken om z’n achterste af te vegen.

    Dit slachtoffer was 88 jaar: ik wens mevrouw kracht en sterkte toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.4 ° C
12.8 °
10.5 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
9 °
vr
12 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.