112Beemster

Middenbeemster: Dame (88) slachtoffer van gehaaide bankpasfraude (video)

Middenbeemster – Bijna 1.500 euro aan kleding en twee geldopnames. Binnen enkele uren plunderde een gehaaide fraudeur de rekening van een 88-jarige inwoonster uit Middenbeemster. De beelden kwamen vandaag naar buiten via het programma Opsporing verzocht van AVROTROS.

Zogenaamd als medewerker van een waterleidingbedrijf kwam hij die vrijdag 28 juni 2019 bij haar langs. Het slachtoffer – zowel slechthorend als slechtziend – vond het een beetje vreemd, maar liet de man binnen. 

“Ik red me wel”

Na de woorden “U hoeft niets te doen, ik red me wel” doorzocht hij de woning. Naast haar bankpas, maakte hij ook twee gouden kettinkjes buit. De hanger van één daarvan is een gouden munt met een afbeelding van Juliana. De andere ketting heeft een bruine ovale steen: een geslepen carneool in een filigraan zetting.

Tekening van gestolen hanger

Kinkerstraat in Amsterdam

Ongeveer een uur later verschijnt de man bij een kledingzaak aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij schaamteloos diverse kledingstukken uitzoekt. Zonder te passen, rekent hij zijn buit af met de gestolen bankpas. De totale rekening is bijna 1.500 euro aan kleding.

Pinpasfraude bij geldautomaten

Daar blijft het helaas niet bij, want hij neemt die dag ook nog bedragen op bij geldautomaten aan het Osdorpplein en Mercatorplein in Amsterdam. Hij pint hier wederom met de gestolen bankpas.

Help de politie

Herkent u de man op de beelden of weet u wat er is gebeurd met de gekochte kledingstukken of de gestolen sieraden? Geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Of geef de tip online door: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/formulier/2019/november/04-babbeltruc-en-bankpasfraude.html


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Bron
Opsporing verzocht

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Tsjonge tsjonge wat een vreslijke laffe gast ben je als je anderen (m.n. ouderen) zo benadeelt puur en alleen voor je eigen gewin.
    O, ik kan hier zo boos om worden: ik zou zo’n gast met alle liefde een paar opvoedkundige tikken op zijn achterste én handen geven.
    Maar dan wel zo, dat-ie een paar weken moeilijk kan zitten en zijn handen alleen kan gebruiken om z’n achterste af te vegen.

    Dit slachtoffer was 88 jaar: ik wens mevrouw kracht en sterkte toe.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: