4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeBeemsterHistorisch besluit fusie Beemster en Purmerend

Historisch besluit fusie Beemster en Purmerend

Purmerend / Beemster – Op 1 januari 2022 willen de gemeenten Beemster en Purmerend fuseren. Hiervoor doorlopen beide gemeenten een formeel, wettelijk herindelingsproces. In dit proces is weer een belangrijke stap gezet. Op 27 februari 2020 hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend het herindelingsadvies vastgesteld.

Het besluit van de gemeenteraden is historisch te noemen. Met de vaststelling van het herindelingsadvies zit het besluitvormingsproces voor de beide gemeenteraden erop. Om het bijzondere moment te markeren, hebben burgemeesters Joyce van Beek van de gemeente Beemster en Don Bijl van de gemeente Purmerend op 28 februari een kunstwerk overhandigd aan de beide gemeenteraden.

In dit werk van kunstenaar Eugene Wijffels, gemaakt door een staalbedrijf uit Purmerend staat de koe symbool voor de herindeling. Beemster en Purmerend zijn historisch aan elkaar verbonden. Van oudsher worden de producten uit de Beemster verhandeld in Purmerend. De Koemarkt is de plek waar de koeien van hand wisselden. Het beeld op de huidige Koemarkt herinnert daaraan. De titel van het herindelingsadvies is daarom ook ‘Droogmakerij en marktstad bundelen de krachten’. Het kunstwerk krijgt vanaf 6 maart een plaats in het stadhuis in Purmerend.

Beelden – Eugene Wijffels Architecten

Voor mooie en originele beelden kunt u terecht bij Eugène Wijffels Architecten. Neem een kijkje in het overzicht van gerealiseerde projecten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Och, het kunstwerk krijgt vanaf 6 maart een plaats in het stadhuis in Purmerend.
    De belastingbetalers hebben op 28 februari de Aanslag WOZ/Afvalstoffenheffing/Rioolbelasting op hun (digitale) deurmat mogen ontvsngen: weer hoger, nu weet de brave belastingbetaler vsn Purmerend en Beemster waar een gedeelte van dát belastinggeld aan wordt uitgegeven……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.