BeemsterPurmerend

Historisch besluit fusie Beemster en Purmerend

Purmerend / Beemster – Op 1 januari 2022 willen de gemeenten Beemster en Purmerend fuseren. Hiervoor doorlopen beide gemeenten een formeel, wettelijk herindelingsproces. In dit proces is weer een belangrijke stap gezet. Op 27 februari 2020 hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend het herindelingsadvies vastgesteld.

Het besluit van de gemeenteraden is historisch te noemen. Met de vaststelling van het herindelingsadvies zit het besluitvormingsproces voor de beide gemeenteraden erop. Om het bijzondere moment te markeren, hebben burgemeesters Joyce van Beek van de gemeente Beemster en Don Bijl van de gemeente Purmerend op 28 februari een kunstwerk overhandigd aan de beide gemeenteraden.

In dit werk van kunstenaar Eugene Wijffels, gemaakt door een staalbedrijf uit Purmerend staat de koe symbool voor de herindeling. Beemster en Purmerend zijn historisch aan elkaar verbonden. Van oudsher worden de producten uit de Beemster verhandeld in Purmerend. De Koemarkt is de plek waar de koeien van hand wisselden. Het beeld op de huidige Koemarkt herinnert daaraan. De titel van het herindelingsadvies is daarom ook ‘Droogmakerij en marktstad bundelen de krachten’. Het kunstwerk krijgt vanaf 6 maart een plaats in het stadhuis in Purmerend.

Beelden – Eugene Wijffels Architecten

Voor mooie en originele beelden kunt u terecht bij Eugène Wijffels Architecten. Neem een kijkje in het overzicht van gerealiseerde projecten.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Och, het kunstwerk krijgt vanaf 6 maart een plaats in het stadhuis in Purmerend.
    De belastingbetalers hebben op 28 februari de Aanslag WOZ/Afvalstoffenheffing/Rioolbelasting op hun (digitale) deurmat mogen ontvsngen: weer hoger, nu weet de brave belastingbetaler vsn Purmerend en Beemster waar een gedeelte van dát belastinggeld aan wordt uitgegeven……..

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: